Populære sporter
All sport
Vis alt

Risikerer hard straff: – Han forsto ikke alvoret

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 28/03/2017 klokken 14:05 GMT+2

Elverum-trener Michael Apelgren kan gå glipp av nesten hele sluttspillet i norsk eliteseriehåndball etter at fire av spillerne hans fikk røde kort med vilje.

Michael Apelgren, Elverum

Foto: Scanpix

Det melder Østlendingen.
Elverum pådro seg fire røde kort i eliteseriekampen mot Lillestrøm for å slippe å få suspensjoner i sluttspillet. Trener Michael Apelgren innrømmet etter kampen at hans spillere fikk de røde kortene med vilje.
Lillestrøm valgte å klage inn Elverum til håndballforbundet og innstillingen fra påtalenemnda er, ifølge Østlendingen, knallhard.

30 dager ute

Avisen erfarer at innstillingen går ut på at Apelgren utestenges fra all håndball i én måned. Han vil dermed ikke få lede, trene eller kommunisere med laget – og han får heller ikke jobbe fra Elverum Håndballs lokaler i løpet av de 30 dagene han er utestengt.
— Jeg hadde forventet en reaksjon og en straff, men innstillingen er kanskje litt strengere enn den jeg hadde regnet med. Jeg hadde forventet at Apelgren ble utstengt fra enkeltkamper ikke all håndball. Jeg sier ikke at innstillingen er feil og det er bra og naturlig at forbundet reagerer, men den er kraftig, sier Eurosports ekspert Ole Gustav Gjekstad til Eurosport.no.
Og han understreker:
— Jeg tror ikke Apelgren helt har forstått alvoret i dette når han går ut og sier at det er bra at han er ærlig og åpen rundt det som har skjedd.
(saken fortsetter under bildet)
picture

Eurosport-ekspert Ole Gustav Gjekstad er ikke overrasket over at det kommer en reaksjon, men blir litt tatt på senga av hvor kraftig innstillingen er.

Foto: Eurosport

Blir innstillingen tatt til følge vil det i så fall bety at treneren ikke er tilbake på benken før etter en eventuell 2. semifinale i sluttspillet.

Elverum avventer endelig dom

Elverum er kjent med innstillingen fra påtalenemda, men ønsker ikke spekulere i endelig utfallet.
— Straffen er ikke stadfestet ennå, dette er en innstilling fra påtalenemda. Så det er behandlingen der som blir avgjørende for endelig straff, sier daglig leder i Elverum HK, Erik Henriksen, til Eurosport.no.
Synes du innstillingen er for streng?
— Jeg ønsker ikke kommentere mer rundt denne innstillingen, vi må nesten se hva som blir utfallet fra domsutvalget.
— Hadde dere forventet en reaksjon etter det som skjedde?
— Det var vel ikke direkte uventet, avslutter Henriksen.
(saken fortsetter under videoen)
Lokalavisen skriver også at innstillingen går ut på at tre av de fire spillerne som pådro seg røde kort, skal utestenges i to kamper. Erik Thorstensen Toft, som tidligere har uttalt til Østlendingen at hans røde kort var reelt, skal ifølge innstillingen slippe ytterligere straff.
— Jeg tror ikke det får store konsekvenser hvis Apelgren blir utestengt. Det er mer dramatisk at spillerne får kampstraff. Drammens sjanser i sluttspillet øker nok, men Elverum skal fortsatt være favoritter. Jeg synes uansett det er bra at Norges Håndballforbund tar skikkelig grep rundt dette, sier Ole Gustav Gjekstad.
Elverum, som valgte Drammen i første kamp i sluttspillet, har 14 dager fra dommen foreligger til å anke saken.
Det er for øvrig klart for håndball på Eurosport allerede onsdag. Da viser vi medaljekampen mellom Glassverket og Byåsen, fra klokken 17:45 på Eurosport Norge og Eurosport Player!
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame