Vipers slo Larvik igjen

AvNTB

Oppdatert 18/05/2017 klokken 21:01 GMT+2

Kristiansand Vipers slo Larvik for annen gang på to måneder og tok første stikk i kvinnenes sluttspillfinale i håndball med 31-30.

Larvik

Vipers-Larvik 31-30:
Larvik ledet hele 17-12 ved pause, og da regnet nok de fleste av de 2300 tilskuerne med at kampen langt på vei var avgjort.
Hjemmelaget ville det annerledes, fikk tidlig kontakt i annen omgang og var à jour på 22-22 etter 11 minutter.
Vipers tok ledelsen 23-22 minuttet senere, og Larvik greide aldri å hente inn ledelsen. Lagene fulgte hverandre nærmest mål for mål. Vipers var på det meste oppe i tre måls ledelse, men det meste av tiden var det ett eller høyst sto mål som skilte lagene.
Til slutt kunne hjemmepublikum juble for en svært etterlengtet seier mot laget som har vært helt dominerende i norsk kvinnehåndball.
Linn Jørum Sulland ble toppscorer for Vipers med ni mål, mens Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret åtte for Larvik.
Returkampen spilles søndag i Larvik, der Vipers 29. mars påførte Larvik det første hjemmetapet i serien siden 1999.