Populære sporter
All sport
Vis alt

Skrev historie og vant storturnering, sendes rett i militæret

Mikael Harstad Groven

Publisert 15/05/2017 klokken 10:15 GMT+2

Kim Si-woo (21) ble søndag den yngste vinneren av golfturneringen The Players Championship. Nå må han imidlertid ikle seg uniform.

Si Woo Kim

Foto: AFP

Kims golfkarriere kunne virkelig tatt av, men om ikke lenge må 21-åringen avtjene militærtjeneste på minst 21 måneder. Å avtjene verneplikten er spesielt viktig for sørkoreanerne.
Å vinne storturneringen i Florida, som kalles for den femte major, gir ham ingen fordeler.
– Jeg skulle ønske at jeg hadde fått det, men uansett seieren må jeg avtjene militærtjenesten. Jeg er innstilt på det, sa Kim etter søndagens triumf.
(saken fortsetter under videovinduet)

Avventer

Han har ennå ikke bestemt seg for når han forlater USA og tilværelsen på PGA-touren. Seieren i Players Championship gjorde at han er sikret spill på PGA-touren i fem år framover.
Kim avsluttet med en runde på 69 slag søndag. Turneringen på Sawgrass-banen er den største på PGA-touren utenom de fire majorturneringene.
– Det kjennes fortsatt som drøm at jeg har vunnet denne turneringen, sa Kim.
– Jeg var ikke nervøs i det hele tatt selv om jeg var i ledelsen. Jeg konsentrerte meg bare om å treffe midt på greenen, sa han om innspillene sine på de to siste hullene omgitt av vann og bunkere.
Hans eneste utfordring skulle komme fra engelske Ian Poulter. For to uker siden trodde han at han hadde mistet PGA-kortet sitt, men han fikk delta i turneringen etter at PGA-ledelsen hadde funnet ut at det var gjort en registreringsfeil.
(saken fortsetter under bildet)

Sprakk

Søndag fikk Poulter problemer på det 18. hullet. Hans innspill landet oppe blant noen serveringstelt, og ballen havnet uspillbar ute i bushen. Poulter måtte dermed ta et straffeslag og avsluttet med en 71-runde. Han delte annenplassen med sørafrikaneren Louis Oosthuizen.
Kim lå på en delt tredjeplass etter at 54 hull var unnagjort, men ingen klarte å matche sørkoreanerens avslutning. Han lå to slag bak ledende Kyle Stanley og J.B. Holmes foran den siste runden.
Det ble etter hvert en kraftig vind som spillerne måtte slite med søndag. Spesielt for de to som gikk i lederballen. Stanley avsluttet med 75-runde og falt ned til 4.-plass, mens det meste gikk galt for Holmes som med 84 slag på sisterunden falt til 41.-plassen til slutt.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame