Ingebrigtsen tok gull: Slo knallhardt tilbake etter fall

Oppdatert 22/07/2017 klokken 20:22 GMT+2

Jakob Ingebrigtsen løp inn til finaleseier på lørdagens 5000 meter under U20-EM i Italia. Han la dermed bak seg skuffelsen han opplevde tidligere på kvelden.

Jakob Ingebrigtsen

16-åringen var i mål på tiden 14.41,67. Han slo spanske Tariku Novales med 3,01 sekunder.
Det var Ingebrigtsens første medalje i mesterskapet. Tidligere på kvelden gikk det ikke fullt så bra i finalen på 1500 meter. Ingebrigtsen falt i nest siste sving og ble hektet av i seierskampen. TIl slutt måtte favoritten tåle en svært skuffende åttendeplass.
Etter å ha ligget bak i feltet fra start, løp rogalendingen seg opp mot teten. Men fallet gjorde et umulig for ham å kjempe i medaljekampen.
Til slutt ble han slått med 1,91 sekunder av gullvinneren Jake Heyward fra Storbritannia. Nordmannens tid var på 3.58,64. Ingebrigtsen havnet også bak sin landsmann Thomas Byrkjeland, som tok sjetteplassen etter å ha krysset målstreken på 3.57,68.

Læring

Pappa Gjert Ingebrigtsen har overfor NTB beskrevet sønnens program som «hårreisende». Søndag går han løs på sitt femte løp på fire dager når han skal kjempe om det edleste metallet på 3000 meter hinder.
– Mange vil nok kritisere at han velger å prøve seg på tre distanser i stedet for å konsentrere seg om én medaljeøvelse. Men sånn er det når man er på vei mot noe større. Jakob har mål som er litt lenger fram i tid. Han vil bli verdens beste løper, og under dette mesterskapet gjelder det å få mest mulig læring om kapasitet, begrensninger og taktikk, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB tidligere i uken.

Markert seg

Selv om sønnen Jakob bare er 16 år og er med i U20-EM for første gang, har det ikke stoppet friidrettskometen fra å markere seg i mesterskapet og være manges gullfavoritt. Sandnes-gutten var raskest i kvalifiseringen på både 1500 meter og 3000 meter hinder.
Men da medaljene skulle deles ut i Ingebrigtsens første finale, klarte han ikke å holde seg på beina og falt av.
Jakob Ingebrigtsen overrasket stort da han nylig klarte VM-kravet med god margin i debuten på 3000 meter hinder. Med tiden 8.26,81 satte han europeisk juniorrekord og ble tidenes sjuende raskeste nordmann på distansen.