Bolt klar for VM-finale – Spurtslått for første gang på fire år

Oppdatert 05/08/2017 klokken 22:12 GMT+2

Usain Bolt tok seg oppskriftsmessig til finalen på 100 meter i friidretts-VM i London, men sprintstjernen ble «bare» nummer to i sitt semifinaleheat.

Usain Bolt

Bolt (30), som løper karrierens siste individuelle konkurranse i finalen senere lørdag, ble slått av amerikanske Christian Coleman i heatet. Det var Bolts første «tap» på fire år, men gullgrossisten er likevel storfavoritt til å vinne finalen senere lørdag.
Coleman var lynrask ut fra start, men Bolt hentet mye inn på slutten. Coleman var likevel så vidt foran jamaicaneren i mål. Coleman vant heatet med tiden 9,97, mens Bolt løp på 9,98.
Bolt kan vise til elleve VM-gull fra tidligere. Nå kan han altså sikre sitt tolvte.
Jimmy Vicaut ble treer i heatet med 10,09. Franskmannens tid var også god nok til finaleplass.
Finalen i London går klokken 22.45 norsk tid. Der løper Bolt, Coleman, Vicaut, Akani Simbine (Sør-Afrika), Justin Gatlin (USA), Su Bingtian (Kina), Yohan Blake (Jamaica) og Reece Prescod (Storbritannia).
Se finalen på Eurosport 1 og Eurosport Player fra kl. 22.45.