Spania lekte seg til seier mot Israel

Kaia Tufteland

Oppdatert 25/03/2017 klokken 15:18 GMT+1

Spania vartet opp med lekkert spill i en enkel 4-1-seier over Israel i VM-kvalifiseringen.

Spania jubler for mål

Diego Costa scoret sitt femte mål på fem kamper da Spania fredag kveld fikk en enkel oppgave mot Israel i VM-kvaliken i gruppe G.
Spania - Israel 4-1
Kampens første store sjanse kom etter knappe seks minutter. Thiago fyrte av et skudd fra 20 meter og var bare centimeter fra scoring, men både Israels keeper Offir Marciano og tverrliggeren stod i veien. Returen ble headet over fra Vitolo.
Minuttet senere var det Israel og Eran Zahavis tur. Zahavi kom seg forbi Gerard Piqué og var alene med keeper, men et dårlig touch sendte ballen til side for David de Gea.
Lekene spanjoler
Spania økte presset og etter 13 minutter serverte Jordi Alba en nydelig tunnelpasning på Eli Dasa til David Silva, som også tok tunnel på keeper og sendte Spania i ledelsen.
Syv minutter før pause sendte Iniesta en langpastning til bakre stolpe som Vitolo fikk en fot på, men spanjolen fikk ikke god nok kontroll og gjorde oppgaven for Israels sisteskanse enkel.
To minutter før pause kunne Israel utligne. Bortelaget fylte godt på inni boksen og Zahavi fikk lagt inn fra venstre til Lior Refaelov som headet ballen inn, men David de Gea vartet opp med en god redning og styrte ballen ut til corner.
Spania derimot utnyttet sjansen de fikk før pause. Thiago flikker ballen inn til Vitolo som enkelt kunne sett ballen i mål og doble ledelsen for de rødkledde.
– Her får vel han litt hjelp av Marciano. Faller sakte ned som en potetsekk, kom det fra kommentator Jørn Sundby.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
Israelsk redusering
Etter sidebyttet gikk Spanjolene effektivt til verks. Snaue seks minutter var spilt av andre omgang når Diego Costa sørget for 3-0 ledelse. En nydelig plassert corner fra Thiago fant Costa på bakre stolpe, som enkelt stanget inn sitt femte mål på fem kamper i kvalifiseringen.
Israel fikk pyntet litt på resultatet da Refaelov reduserte til 1-3 etter 76 minutter. Rami Gershon stanget først ballen i stolpen, men Refaelov snappet opp returen og banket ballen i nærmeste kryss.
Men Spania ble for sterke for de hvitkledde og like før full tid satt Digeo Costa opp farten og ballen finner til slutt Isco foran mål som satt kampens femte og siste mål.
Seieren over Israel sender Spania opp på 13 poeng i gruppe G, og beholder førsteplassen foran Italia på målforskjell.