Populære sporter
All sport
Vis alt

Søderlund vrakes: – Jeg unner ham suksessen

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 05/10/2017 klokken 13:14 GMT+2

Alexander Søderlund synes det er helt greit å sitte på benken mot San Marino når det er navnebror som får tillit.

Alexander Søderlund

Foto: Scanpix

21 år gamle Alexander Sørloth får etter alle solemerker startplassen ved siden av Joshua King når Norge gjester San Marino i VM-kvalifiseringen torsdag kveld.
Det plager ikke den ni år eldre navnebroren Søderlund.
– Det er utrolig kult at Sørloth har gjort det så bra i Midtjylland, det unner jeg ham. Han har jobba knallhardt, det vet jeg, vi har kjent hverandre siden Rosenborg-tida, sier haugalendingen til Eurosport.
– Det er utrolig kjekt for Norge, det viser at vi har noe å komme med også i framtida. Men jeg er klar dersom Lars vil bruke meg, legger han til.
Søderlund har vært mer eller mindre fast i landslagstroppen de siste årene - når han har vært skadefri. Men til kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland ble han vraket av Lars Lagerbäck fordi han var langt ute i kulda i St. Etienne og på vei bort fra den franske klubben.
30-åringen var nære ved å skifte beite til det han omtaler som en ”kul mulighet”, men det materialiserte seg ikke.
– Jeg hadde en god dialog med klubben, der jeg og mine folk prøvde å få til en overgang, men så ombestemte de seg og sa at jeg ikke fikk lov til å dra, så da måtte jeg bli, forklarer han.

Økende tillit

Etter å ha vært utelatt fra kamptroppen innledningsvis, har Søderlund gradvis fått mer og mer spilletid av lagets nye sjef, Óscar García. I helga spilte han 45 minutter som innbytter mot Troyes.
– Jeg var skadet så og si annenhver måned hele forrige sesong, da er kroppen min bygget sånn at jeg bruker lengre tid enn andre på å komme i slag. Det går mye på at jeg er i bedre form og at treneren har lært meg å kjenne. Når du gjør det bedre på trening så øker tilliten, sier Søderlund.
– Føler du at du har tillit i St.Etienne?
– Tja, jeg tror ikke jeg er førstevalget akkurat, men jeg skal krige på også får vi se hva som skjer i januar. Hvis jeg ikke spiller nok så må jeg komme meg til en annen plass.
– Så det er et alternativ å flytte på seg i januar?
– Jeg vet ikke, alt kan skje. Norge er også mulig, jeg er ikke så ekstremt opptatt av hvor jeg spiller så lenge jeg har det kjekt, sier Søderlund.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame