Populære sporter
All sport
Vis alt

Flirer av Englands militærstunt: – Tror vi skal holde oss til curling

Jonas Moen Rye

Oppdatert 07/06/2017 klokken 17:45 GMT+2

De norske landslagsspillerne er ikke helt samstemte om en militærøvelse à la Englands hadde vært nøkkelen til suksess for dem.

Stefan

Foto: Scanpix

De engelske landslagsspillerne fikk i helgen en svært annerledes opplevelse da landslagssjef Gareth Southgate overrasket med å ta med seg troppen på militærøvelse.
Stjerner som Raheem Sterling, Fraser Forster og Harry Kane fikk testet sine fysiske og mentale grenser sammen med Storbritannias kongelige marine. De søkkrike fotballstjernene måtte sove under åpen himmel, lære å lage mat i villmarken og gjennom en runde med "sheep-dipping" (se bilde).
picture

England-keeper Fraser Forster ser ikke veldig komfortabel ut.

Foto: Twitter

Kampoppkjøringen står i stor kontrast til hvordan Norges landslagssjef Lars Lagerbäck har lagt opp den siste uken før Tsjekkia gjester Ullevaal lørdag. Og det er det i hvert fall noen i landslagstroppen glad for.
– Det er sikkert gøy å gjøre noe annerledes, men jeg vet ikke. Forskjellige managere har forskjellige rutiner de ønsker å gjennomføre for å sette sammen et landslag som fungerer sammen. Jeg vet ikke om det hadde fungert for oss, men det er sikkert en fin måte å gjøre det på, sier en litt skeptisk Fredrik Midtsjø på spørsmål fra Eurosport.no om dette hadde vært noe for ham.
En som derimot hadde omfavnet en slik utfordring er mannen som etter alle solemerker står mellom stengene på lørdag.
– Jeg er glad i å trene jeg og er klar for en utfordring, så hvorfor ikke? Det hadde vært spennende. Det er sikkert gøy for gutta. Jeg vil ikke tro de blir kjørt helt i grøfta, for de skal jo ha kropper som fungerer, men det er sikkert gøy å prøve noe annerledes, sier Rune Jarstein.
Hertha Berlin-keeperen har hatt en strålende sesong i Bundesliga, noe som åpenbart også har gitt 32-åringen et selvtillitsboost.
– Det er sikkert noen som hadde trivdes bedre enn andre. Han kapteinen borti der (peker på Stefan Johansen) pleier jo alltid å gi gass, så om man hadde satt oss på samme lag, så hadde det blitt bra, smiler Jarstein.
Onsdag skal landslagsgutta etter planen også ha en sosial sammenkomst, men iskalde vannbad og soveposer er byttet ut med en langt mer behagelig aktivitet. Det synes landslagskapteinen egentlig er helt greit.
– Jeg så Fraser Foster hadde lagt ut bilder fra øvelsene, og de så ut som noen skikkelige krigere der. Det hadde sikkert vært artig å prøvd, men jeg tror vi skal holde oss til curling med det første, ler Johansen.
  • Få med deg Norge–Tsjekkia direkte på Eurosport Player og TVNorge lørdag kl. 20.45
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame