Slaktet Tarik Elyounoussi etter grusom bom: – Fryktelig. Hva er det du holder på med?

Stian Thelen

Oppdatert 11/06/2017 klokken 00:16 GMT+2

Norge hadde mer enn nok av muligheter til å slå Tsjekkia, men sløste med sjansene.

Tsjekkias Tomas Sivok takler Norges Tarik Elyounoussi i situasjonen som fører til straffespark under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tsjekkia på Ullevaal stadion.

Ullevaal (Eurosport.no):
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player.
Lars Lagerbäcks debut på Ullevaal Stadion i VM-kvalifiseringen endte 1-1 etter scoringer av Theodor Gebre Selassie og Alexander Søderlund. Sistnevnte ville ha blitt tomålsscorer hvis Tarik Elyounoussi hadde vært hakket mer uegoistisk da de to kom alene med keeper på 1-1. I stedet avsluttet 29-åringen på keeper. Et voldsomt kjør mot Tsjekkia-målet de siste minuttene var til ingen nytte.
– Det er definitivt et steg frem fra den forrige kampen. Det er jeg definitivt fornøyd med, så finnes det en del ting vi kan gjøre bedre. Spillerne har gjort det bra og jobber hardt, sa Lars Lagerbäck til TVNorge etter kamp.

Svensson-glipp i markeringen

Det var et offensivt Norge som gikk rett i strupen på gjestene på Ullevaal. Et helttent norsk mannskap ville vise seg skikkelig frem i Lars Lagerbäcks første hjemmekamp. Det var kun spilt få minutter av omgangen da Tarik Elyounoussi fyrte av et skudd like utenfor mål. En stor sjanse. Spissen fikk stå veldig alene rett utenfor sekstenmeteren.
I det 16. minutt klinket Tore Reginiussen og Sander Berge sammen i en hodeduell. Begge to lå nede i noen minutter mens de fikk medisinsk behandling. De to fortsatte etter å ha blitt lappet sammen, men i det 34. minuttet måtte Reginiussen gi seg. Inn kom Gustav Valsvik.
Tsjekkia tok mer og mer over kampen utover i omgangen og skapte to store sjanser på rappen rett etter halvtimen spill, men Rune Almenning Jarstein reddet Norge ved begge anledningene. Langt sikrere var Theodor Gebre Selassie i det 36. minuttet. Innlegg fra høyre dalte ned på bakerste stolpe. Jonas Svensson misset i markeringen og Tsjekkia-backen kom før på ballen og styrte den enkelt inn i nettaket.
Et fortjent ledermål og en skikkelig kalddusj for Norge. Resultatet stod seg til pause.

Grusom Norge-bom

Gjestene fortsatte å dominere like etter sidebytte og det gikk ikke mange minutter før bortelaget kunne ha økt ledelsen. Tomas Soucek fyrte av fra distanse og ballen suste rett i tverrliggeren.
Ti minutter senere fikk Norge straffespark. Tarik Elyounoussi dro seg inn i sekstenmeteren og ble felt. Fra elleve meter var Alexander Søderlund sikker og hamret ballen i mål.
Norge var gode nå. Like etterpå fikk Tarik Elyounoussi en vanvittig mulighet. Spissen kom alene gjennom etter at tsjekkerne tabbet seg ut i de bakre rekkene. Både Tarik og Søderlund kom alene med keeper inne i boksen. En egoistisk Tarik valgte å avslutte selv og ikke spille ballen til Søderlund som stod helt alene. En vanvittig sjanse skuslet bort. Større sjanser får man ikke og det burde det ha stått 2-1.
– Spill til Søderlund! Hva er det du holder på med? Det er fryktelig av Tarik Elyounoussi, meldte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Det der er ikke lov. Det er nesten så jeg får si det så stygt at han setter seg selv foran laget, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Norge tok fullstendig over mot slutten av kampen.
– Nå er det totalt enveiskjøring, mente Rekdal med ti minutter igjen.
Det hjalp imidlertid ikke. Kampen endte 1-1.
Slik startet lagene:
Norge: Rune Jarstein, Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Haitam Aleesami, Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Stefan Johansen, Jo Inge Berget, Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund.
Tsjekkia: Tomáš Vaclík, Pavel Kadeřábek, Jakub Brabec, Tomáš Sivok, Theodor Gebre Selassie, Tomas Soucek, Vladimír Darida, Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal, Jaromír Zmrhal, Michal Krmenčík.