Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdal lanserer Forren til Lagerbäcks tropp: – Vil være en kandidat

Jonas Moen Rye

Oppdatert 22/08/2017 klokken 07:54 GMT+2

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener Vegard Forren kan være en mulig overraskelse i Lars Lagerbäcks landslagstropp.

Forren Solskjær

Foto: Scanpix

Tirsdag tar landslagssjef Lars Lagerbäck ut Norges tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland 1. og 4. september.
  • Se Norge–Aserbajdsjan på Eurosport Player og TVNorge fredag 1. september kl. 20.45!
Selv om mange navn på forhånd er lett å gjette seg til, er det fremdeles roller og posisjoner det hersker spenning rundt.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror imidlertid troppen blir veldig lik den Lagerbäck tok ut da Norge møtte Tsjekkia og Sverige i juni.
  • Følg uttaket på vår Facebook-side direkte kl. 10.45!
– Det er fryktelig jevnt. Jeg tror ikke det blir noen endringer på midtbanen, der blir det nok samme gjeng. De store spørsmålene dreier seg hovedsaklig om stopper- og spiss-plassene. Som back kommer vel Omar Elabdellaoui inn igjen, mens Tore Reginiussen er tilbake som midtstopper etter at han mistet Sverige-kampen med skade, sier Rekdal.
– Tarik Elyounoussi er skadet, så jeg vet ikke om han blir klar, mens Søderlund er helt ute i kulden i St. Etienne. Det kan hende begge blir tatt ut likevel. Jeg tror Lars Lagerbäck har lyst å bygge opp et lag, så jeg tror ikke det blir så veldig store endringer i troppen fra den vi så i juni. Det er vanskelig å spekulere i navn, da ingen har imponert så veldig mye mer enn andre, fortsetter han.
Den norske VM-helten fra 1998 trekker klarer likevel ikke helt å la vær å trekke inn navn, og trekker frem en joker som nettopp returnerte til Eliteserien.
– Vegard Forren har jo begynt å spille igjen. Han er god når han er i slag og har nok kamper i kroppen, så han vil nok være en kandidat i hvert fall. Den som kanskje er mest utsatt er Even Hovland som fortsatt går klubbløs, sier han.
Søndag kveld var Bernt Hulsker i Fotball Direkte klar på at Kristoffer Ajer nå var moden for A-landslaget, en uttalelse Rekdal ikke nøvendigvis omfavner uten forbehold.
– Ajer, som med alle andre som også er aktuelle for U-landslag, bør enten spille eller være veldig nær å spille, hvis ikke gjør de bedre nytte på U-landslagene. Det samme gjelder Martin Ødegaard, sier han.
Etter oppløftene landskamper i juni, håper Rekdal han nå får se et landslag som har tatt enda flere steg i riktig retning når Aserbajdsjan står på motsatt banehalvdel 1. september.
– Vi hadde to brukbare landskamper mot Tsjekkia og Sverige, jeg håper fremgangen fortsetter og at vi får oss en seier. Vi må begynne å vinne landskamper igjen. Tyskland-kampen blir naturligvis veldig vanskelig, men Aserbajdsjan er et lag vi bør slå, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame