Klarte ikke det «umulige» mot Sverige: – Selv ikke Solan Gundersen hadde troen

Oppdatert 11/10/2017 klokken 10:49 GMT+2

Sverige gjorde jobben som var nødvendig for å sikre playoff-plass.

Arjen Robben

Nederland–Sverige 2-0
Å vinne med syv mål er ikke enkelt, men det var Nederland nødt til å gjøre dersom det skulle være mulig å skaffe en VM-billett. Til tross for en svært god start, stod det bare 2-0 til pause.
Heller ikke en pauseprat hjalp, og dermed kan Sverige glede seg over playoff-plass selv om det ble tap.

Robben-show

Nederland herjet til tider med svenskene i 1. omgang, og spesielt Arjen Robben var meget toneangivende. Bayern München-spilleren var tydelig giret på å se hvor nært 7-0 man kunne komme og scoret kampens første med en iskald variant fra straffemerket.
(saken fortsetter under)
Veteran-vingen var også mannen bak kampens andre scoring. Robben klemte til fra distanse og limte ballen i det lengste hjørnet.
Robben-magien var likevel til liten nytte. Utover i 2. omgang så det ut til at begge lagene forstod at det aldri kom til å bli noen syvmålsseier.
– Sverige scorer ikke fem mål mot Nederland på 30 minutter, konkluderte Eurosports Kjetil Rekdal etter 60 minutter, og fikk støtte av Jørgen Klem:
– Selv ikke Solan Gundersen i Flåklypa har vel tro på det, humret kommentatoren.
Spådommen var helt korrekt, noe som gjør at svenskene fortsatt har mulighet til å nå VM i Russland i 2018.
Frankrike vant 2-1 over Hviterussland. Dermed tok Antoine Griezmann og co. førsteplassen i gruppen og går direkte til VM.