Populære sporter
All sport
Vis alt

Lagerbäck irriterte seg over Ødegaard-spørsmål: – Dere i media bryr dere veldig mye

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 02/10/2017 klokken 20:25 GMT+2

Landslagssjef, Lars Lagerbäck, måtte nok en gang svare på spørsmål om Martin Ødegaard. Det var han ikke helt fornøyd med.

Lars Lagerbäck på vei til den hemmelige treningen i San Marino

Foto: Eurosport

Det første Lars Lagerbäck måtte gjøre da han møtte pressen foran torsdagens kamp borte mot San Marino var å svare på hvorfor han nok en gang har valgt å vrake Martin Ødegaard fra landslagsstallen og hva han tror Ola Nordmann tenker om det.
– Jeg tørr ikke svare på hvor mye nordmenn bryr seg om Martin Ødegaard. Jeg har i hvert fall lagt merke til at dere i media bryr dere veldig mye om han, sier Lars Lagerbäck på spørsmål til pressen
  • Du kan se torsdagens kamp mellom San Marino og Norge på TV Norge og Eurosport Player fra 20.00.

Mener media er grunnen til Ødegaard-oppstyret

Flere har reagert på at 18-åringen ikke har fått tillit av den svanske landslagssjefen. Tidligere landslagsspiller John Arne Riise har gått så langt som å kalle det en skandale overfor VG.
Under møtet med pressen var det tydelig at den ellers så rolige svensken ble noe irritert da han fikk flere spørsmål om Ødegaard. Han var opptatt av å påpeke at det i hovedsak er media som er kritiske til at Ødegaard ikke har blitt tatt ut.
– De som får mye oppmerksomhet i media får som regel mye oppmerksomghet blant folk også.
– Hva tenker du om at det er så mange reaksjoner?
–Da må du definere hva mange reaksjoner er. Hvem er det? spør Lagerbäck før han fortsetter:
–At media fokuserer på enkelte spillere eller forsøker å finne noe som virker interessant forundrer meg ikke i det hele tatt, det har jeg opplevd veldig mange ganger tidligere.

Ett skritt frem og tre skirtt tilbake

Lagerbäck har ledet Norge i fem kamper. Det har resultert i en seier, to uavgjort og to tap, den siste i den brutale 0-6-kampen mot Tyskland.
– Jeg synes det knapt har vært godkjent det vi har prestert hittil, sier 69-åringen.
Han beskriver landslagets utvikling ved at de sakte men sikkert har tatt ett skritt fremover, men at det ble tre steg tilbake i kampen mot Tyskland. Derfor har han vært svært klar på hva spillergruppen må forbedre seg på før møtene med San Marino og Nord-Irland.
– Vi har først og fremst sett mest på forsvarsspillet, at vi er litt for passive og fremfor alt at vi har for lavt tempo i spillet vårt. Vi har møtt lag som er langt bedre enn oss i sitt tempo. Det blir viktig mot San Mariono, selv om tempoet her kommer til å være langt lavere. Det er en del vi må bli bedre på.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame