Populære sporter
All sport
Vis alt

Lagerbäck etter debuten: – Vi har mye å jobbe med

Jonas Moen Rye

Oppdatert 26/03/2017 klokken 23:22 GMT+2

Norges nye landslagssjef erkjenner at det norske herrelandslaget har en vei å gå.

Lars Lagerbäck

Foto: Eurosport

Norge gikk på en solid smell i Belfast i Lars Lagerbäcks debut som norsk landslagssjef.
Nord-Irland kom ut med et mye høyere tenningsnivå fra start og var effektive da mulighetene bød seg. 2-0 til vertene ble fasiten i en kamp det norske landslaget først og fremst vartet opp med svært passivt forsvarsspill og statisk angrepsspill før pause.
– Vi var ikke påmeldt fra start, det kan vi slå fast. Men det positive er at vi hevet oss i andreomgang. Vi ble for passive i førsteomgang, vi slepper ikke til så mange målsjanser, men målene vi slipper inn er ikke bra. Vi har litt å jobbe med, slår Lagerbäck fast.
Svensken har ingen problemer med å peke på problemene i den nord-irske hovedstaden.
– Jeg synes vi var litt for stillestående og passive i hele førsteomgangen. Vi kommer ikke i press som vi skulle gjøre. Vi må definitivt forbedre oss, sier Norges nye landslagssjef.
– Man vet aldri hva man kan forvente i slike situasjoner. Jeg synes gutta har gjort det bra hele uken. Jeg vil heller forsøke å fokusere på det positive; vi gjør en mye bedre andreomgang, sier Lagerbäck.
Foruten et vådeskudd fra Alexander Søderlund skapte det norske laget svært lite før pause. De ble stort sett slått langt mot spisser og kanter som fikk en svært utakknemlig jobb.
– Vi skulle definitivt ikke slå så mange lange baller, vi skulle forsøke å variere det. De stenger oss bra av defensivt, og da blir vi også passive i angrepsspillet vår. Vi står bare i ro og triller ball. Det var ikke meningen, men som sagt så stengte rommene godt, så det var ikke bare våre spillere sin skyld.
Tidligere i uken snakket Lagerbäck om at det fortsatt var håp om å nå VM-sluttspillet i Russland neste år. Det håpet har svensken kastet fra seg nå.
– Det er naturligvis minimal sjanse nå. Det er realiteten.
Eurosports fotballekspert Thomas Myhre er spesielt skuffet over det norske lagets inngang til den viktige VM-kvalifiseringskampen.
– Det som skuffer meg mest er inngangen, vi kan ikke starte en kamp på den måten. Vi løfter oss i andreomgang, det skulle bare mangle. Da får vi flyttet midtbanen lengre frem i banen, vi er mindre passive og hadde mer kontroll i lagdelene. Men det er klart Nord-Irland slepper seg tilbake på banen for å kontrollere matchen, sier Myhre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame