Populære sporter
All sport
Vis alt

Konkurrenten imponert over nykommeren: – Virker som han har vært her i mange år

Stian Thelen

Publisert 07/06/2017 klokken 11:55 GMT+2

Bjørn Maars Johnsen har vist frem avslutningsegenskapene på trening. Tarik Elyounoussi er begeisret for det han har sett av nykommeren.

Bjørn Maars Johnsen

Foto: Scanpix

SANDVIKA/OSLO (Eurosport.no): Det kom som et sjokk. Det var nok få som visste hvem Bjørn Maars Johnsen (25) var før Lars Lagerbäck tok ham ut til kampene mot Tsjekkia og Sverige.
Norsk-amerikaneren har lagt bak seg opphold i bulgarske Litex Lovech og portugisiske Atletico CP før han gikk til skotske Hearts i 2016-sesongen.

– En fin fyr, litt «laid-back»

Nykommeren har funnet seg godt til rette i troppen. De konkurrere om den samme plassen på topp, men Tarik Elyounoussi (29) har fått et godt inntrykk av den store, lange spissen som på trening minner om Tore André Flo.
– Det virker som han har vært her i mange år. Han går rett inn og er en fin fyr, litt laidback, og virker å være ydmyk og reflektert. Det lover godt, sier Elyounoussi.
Angriperen synes det er spennende å bra at nykommerne utfordrer de etablerte spissene på landslaget. På trening har Maars Johnsen vist frem avslutningsegenskapene sine og har hamret inn flere baller i nettet bak landslagskeeperne. Mål er noe Norge trenger. Kun fem scoringer er det blitt så langt i VM-kvalifiseringen.
– Han satt et par oppe i krysset på avslutningstreningen der. Det ser veldig bra ut. Jeg håper at han kan komme å bidra med noe, fortsetter Elyounoussi.
(saken fortsetter under bildet)
picture

Bjørn Maars Johnsen og Gustav Valsvik på trening. Norsk-amerikaneren har funnet seg godt tilrette på det norske landslaget.

Foto: Scanpix

– Han ser interessant ut

Lagerbäck er fornøyd med det han har sett av spissen på samling så langt. Samtidig forventer han mer når treningene tilspisser seg de neste dagene.
– Det bekrefter den oppfatningen vi hadde når vi har sett ham. Han har sin stil og sitt spillesett. Nå har vi kjørt litt mer spesielle treninger. Det blir bedre når vi kjører litt mer med tomålsspill. Jeg synes han har levd opp til det han har vist. Det inntrykket vi fikk av ham tidligere, sier Lagerbäck til Eurosport.no.
Spissen ruver 1.95 meter over bakken. Det er et våpen Lars Lagerbäck håper å kunne utnytte i de kommende landskampene.
– Vi kan få litt spill rundt ham og han er ganske bra. Han har en lengde som jeg håper å anvende. Jeg synes det er for tidlig å si noe, men han ser interessant ut, forteller landslagssjefen.
Se Norge - Tsjekkia på TVNorge og Eurosport Player lørdag klokken 20.45.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame