Oppdatert 03/09/2017 klokken 20:37 GMT+2

RB Leipzigs midtbaneprofil Emil Forsberg var svært toneanginvende da Sverige unyttet hviterussisk gavedryss.

Forsberg

Hviterussland–Sverige 0–4:
Sverige fikk en enkel jobb borte mot Hviterussland i VM-kvalifiseringsens gruppe A søndag kveld.
Artikkelen fortsetter under videoen
Emil Forsberg sendte svenskene i føringen etter 18 minutters spill, før Christoffer Nyman doblet ledelsen seks minutter senere etter en gedigen forsvarstabbe av Mikhail Sivakow.
Forsberg kunne blitt tomålsscorer da han smelte et frispark i tverrligger fra nesten 30 meter, og RB Leipzig-profilen fortsatte å vise seg frem da han serverte Marcus Berg på blank kasse til 3-0.
Pavel Nyakhaychyk var nærmest for hjemmelaget etter en corner like før pause i en ellers bekmørk omgang for hviterusserne.
– Sverige får tre gavepakker. Spillmessig har det vært helt greit av dem, men de har utnyttet gavene de har fått til det fulle og leder sånn sett fortjent, sa Eurosports fotballekspert Thomas Myhre i pausen av oppgjøret.
Andre omgang ble som en transportetappe å regne for Janne Anderssons mannskap. Andreas Granqvist fastsatte sluttresultatet til 4-0 fra straffemerket. Sverige klatrer dermed til topps i gruppen foran Frankrike som tar imot Luxembourg senere søndag kveld.
Også Nederland vant sin kvalifiseringskamp mot Bulgaria og klarter dermed forbi søndagens motstander og opp på en tredjeplass.