Populære sporter
All sport
Vis alt

Island med ny storskalp på Sagaøya: – En utrolig seier

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 12/06/2017 klokken 06:33 GMT+2

Island satte press på Kroatia fra start, og etter 89 minutter med flest sjanser, ville det seg endelig for vertene.

Island-Kroatia

Foto: Scanpix

Island - Kroatia 1-0:
Island jaktet sårt poeng mot gruppeleder Kroatia for å holde seg med i kampen om VM-spill i 2018. Før søndagens kamp på Laugardalsvöllur Stadion hadde ikke Ante Cacics lag sluppet inn ett eneste mål på sine fire siste kamper, men det satte Hördur Magnússon og Island en stopper for etter 1-0-seier søndag kveld.
Etter 89 minutter med press på Kroatia, og flest målsjanser, kriget Hördúr Magnússon seg til kampens første mål i det 90. minutt. Dermed sørget 24-åringen for tre poeng og foreløpig tabelltopp delt med Kroatia med 13 poeng i gruppe I.
– Dette er en utrolig seier for oss. Vi vet vi er vanskelige å slå på hjemmebane, og det beviste vi i dag. Jeg mistet aldri håpet, men det så ut til å bli vanskelig for oss i dag, sa en fornøyd Gylfi Sigurdsson til Eurosport etter kampen.

– Litt vel mye taktikk

Det gikk trått for seg i førsteomgangen, med få muligheter og et spill som for det meste foregikk rundt midtbanen. To lag med enorm respekt for hverandre og et sterkt ønske om å vinne søndagens oppgjør var bakgrunnen til det mente Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
– Det har ikke vært som å se på maling tørke, men det har ikke vært langt unna heller, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim etter tjue minutter spilt.
– Det blir litt vel mye taktikk i kampen. Den bærer preg av to lag som ikke har lyst til å tape, og som har enorm respekt for hverandre, la Eurosports fotballekspert Rekdal til.
Men mot slutten av førsteomgangen ble Kroatia satt under press, og Island kom til flere sjanser. Omgangen største mulighet hadde Gylfi Sigurdsson. Men frispakrmuligheten misbrukte 27-åringen, som skjøt ballen like over mål.

– Eventyret ruller videre

Kroatia hadde ingen store målsjanser i kampens første omgang, men åtte minutter ut i andreomgangen fikk de kampens første store mulighet. 28-årige Ivan Perišić får lagt inn i boksen til Nikola Kalinić, men 29-åringen skjøt like utenfor mål.
Island fortsatte å holde presset oppe i andreomgangen, og like etter var Birkir Bjarnason en og en halv meter fra venstrestolpen etter skudd fra sekstenmeteren.
På slutten av andreomgangen kjørte kroaterne opp tempoet, og kom til flere muligheter på å ta ledelsen. Men uansett hva lagene prøvde på sørget solide forsvarsspillere for å forhindre mål. Helt til Hördur Magnússon kriget inn seiersmålet i det 90. minutt, til stor jubel fra hjemmepublikummet.
Slik startet lagene:
Island: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, Sigurdsson, Magnússon - Berg Gudmundsson, Gunnarsson, Hallfredsson, Bjarnason - Sigurdsson, Finnbogason
Kroatia: Kalinic - Jedvaj, Lovren, Vida, Pivaric - Modric, Badelj - Perisic, Kovacic, Mandzukic - Kalinic
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame