Oppdatert 26/03/2017 klokken 23:40 GMT+2

Utallige sjanser for begge lag, men det holdt ikke til seier.

Christian Eriksen

Romania - Danmark 0-0
Åge Hareides Danmark var sterkt presset før kamp. Det samme var motstanderne Romania, da begge lag sårt trengte en seier for å bite seg fast i håpet om å gå kvalifisere seg til VM i Russland.
Med både Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg, to av Danmarks viktigste angrepsvåpen, ute med skader, slapp Åge Hareide en bombe like før start. Nordmannen valgte nemlig å plassere Christian Eriksen sammen med Andreas Cornelius på topp, mens Lasse Schöne dannet midtbanerekken med William Kvist, Thomas Delaney, Riza Durmisi og Peter Ankersen i deres 3-5-2-formasjon.
Men det var vertene som viste seg sterkest fra start med flest sjanser. Razvan Marin med to forsøk fra boksen før syv minutter spilt. Først en redning av Kasper Schmeichel, deretter et skudd blokkert. I 18. minutt kom Claudiu Keseru med det farligste angrepet mot Danmark, umarkert foran mål og alene med keeper satte han ballen langt over.
Danskene snudde omgangen
Like etter våknet danskene da Thomas Delaney spilte Christian Eriksen fri. Tottenham-spilleren forsøkte et langskudd, men avslutningen var ikke god nok. Det ble en enkel redning for Ciprian Tatarusanu.
– Romania har hatt løpsvilje, tempo og aggresivitet. Men de kan bli straffet for at de ikke setter sjansene sine, sa Eurosport-kommentator Jørn Sundby etter 25. minutter spilt.
Danskene tok initiativet og like før pause var Eriksen alene med keeper, men nok en gang var avslutningen for dårlig.
Andreas Cornelius fikk gult kort like før pause, og må stå over neste kamp. Lagene gikk til pause med stillingen 0-0.
– Nå spiller Romania slik som Danmark spilte de første 20 minuttene. Upresise og de finner ikke hverandre, sa Eurosport-kommentator Jørn Sundby, som la til at Romania var best den første halvdelen av omgangen, mens Danmark var best den andre halvdelen av omgangen.
Og Danmarks overtak fortsatte etter pause. Men de utallige sjansene ville simpelthen ikke i mål. Hareide byttet ut Lasse Schöne og Martin Braithwaite kom innpå med et friskt pust i kampen, men heller ikke hans to sjanser fant veien inn mellom stolpene.
Dermed endte kampen 0-0. Danmark ligger på tredjeplass med syv poeng og Romania havner på fjerdeplass med seks poeng.
I samme gruppe vant Polen 2-1 over Montenegro, noe som gjør at VM-drømmen fortsatt lever for både Danmark og Romania. Polen ligger på førsteplass med 13 poeng, mens Montenegro ligger på andreplass med syv poeng, like mange poeng som Danmark. Armenia vant 2-0 over Kazakhstan og ligger dermed på fjerdeplass med seks poeng.