Bendtner snytt for mål da Danmark ble klar for play off: – Vanskelig å svelge

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 08/10/2017 klokken 21:33 GMT+2

Nicklas Bendter var uhyre nære ved å få sin første scoring på landslaget på to år, men ble stoppet av dommeren og en hardhendt rumener.

Nicklas Bendtner (L) attempts to score past Romania's goalkeeper Ciprian Tatarusanu during the FIFA World Cup 2018 qualification

For første gang på nesten to år var Nicklas Bendter å se i startelleveren på det danske landslaget. Åge Hareides menn kunne sikre play off i sin gruppe om de tok poeng mot Romania.
Det er første gang RBK-spissen startet for landslaget siden play-off-kampen mot Sverige i november 2015. Han har også vært utenfor landslaget frem til i høst. Men etter en god sesong i Rosenborg har han kommet inn i varmen igjen.
– Stemningen i garderuben er trykket. Den er litt vanskelig å svelge dette akkurat nå, men vi er videre og det er det viktigste, sier den danske spissen til Kanal 5 etter kampen.

Annullert mål

Bendtner takket for denne tilliten ved å markere seg sterkt i den avgjørende kampen i Parken. Flere ganer måtte Hareide rive seg i håret mens han så 29-åringen storme fremover banen på sjanse etter sjanse.
Men akkurat som det har ligget en liten barriere i å starte en landskamp for Bendtliger, ligger det en barriere når det gjelder å score for han også. 29-åringen har nemlig ikke scoret i landslagsdrakten siden 2015 da han scoret hattrick under en vennskapskamp mot USA der de hvite og røde vant 3-2.
I det 37. minutt i søndagens kamp tydet det meste på at landslagsspøkelset for alvor var borte for RBK-spissen. Alene med keeper gjorde han alt riktig og satte ballen i mål.
Artikkelen fortsetter etter videoen!
Men målet ble feilaktig annulert for offside.
– Det var en kjempefeil. Det var synd, sa Åge Hareide om situasjonen etter kampen.

Sikret straffe

I andre omgang var Bendter flere ganger på plass i det avgjørende situasjonene. Etter 59 minutter ropte 29-åringen etter å ha blitt revet ned av Ganea på bakerste stang etter å ha stupt mot ballen og headet mot mål.
Dommeren pekte på krittmerket og Christian Eriksen satte ballen trygt i mål. I det 68. minutt ble 29-åringen byttet ut etter nok en gang å ha markert seg på en god måte denne høsten.
Romania kom tilbake to minutter før slutt. Ciprian Ioan Deac utnyttet Danmarks dårlige forsvarsspill og sørget for 1-1 i parken.
Polen vant 4-2 i sin siste kamp. Dermed vant de gruppa, Danmark tok andreplassen og sikret play off.
– Vi fokuserte på at komme til play off, og det har vi nå. Men vi i og med at vi slipper inn et mål har vi kanskje gått glipp av en god seeding, sa Bendtner etter kampen.