Populære sporter
All sport
Vis alt

Zenit-fansen vekket vonde minner: – VM kan bli stygt

Jonas Moen Rye

Oppdatert 03/11/2017 klokken 10:55 GMT+1

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal fikk selv erfare russiske supporteres vrede da Zenit gjester Lerkendal torsdag kveld.

Zenit

Foto: Scanpix

Det utspilte seg stygge scener på tampen av Europa League-oppgjøret mellom Rosenborg og Zenit torsdag kveld.
De russiske bortesupporterne levde opp til sitt dårlige rykte ved å ødelegge flere seter på tribuneseksjonen, lage bråk og sparke en sikkerhetsvakt i hodet.
Etter oppgjøret laget gjestenes supporter også kvalm ved en restaurant i Trondheim, der Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal selv var gjest.
Rekdal er ikke overrasket over det han opplevde i Trondheim torsdag kveld, og advarer nå fotballsupportere som har tenkt å ta turen til Russland under neste års fotball-VM. ​
– Det er ikke bra, dette her. Man ser tendensene og hva som kan skje. Det er vel ikke alle nasjoner som er like utsatte, men det bør være noen som tenker seg godt om hvis de skal reise bort der, sier Rekdal.
Den tidligere landslagskapteinen tenker tilbake på forrige sommers fotball-EM i Frankrike. Der skapte russiske fotballpøbler overskrifter over hele Europa etter å ha gått til angrep på rivaliserende supportere. I havnebyen Marseille var det svært stygge scener. Der ble en engelsk supporter kritisk skadd etter å ha mottatt gjentatte spark i hodet.
– Vi så i Frankrike under EM at det kan bli stygt. Dessverre er det sånn at en del supportere som har tenkt å reise til Russland til fotball-VM, kanskje bør tenke seg om to ganger, sier Rekdal.
Da Eurosport snakket med Giovanni Infantino under San Marino-Norge tidligere i høst, mente FIFA-presidenten at russerne hadde bedret sitt rykte og at russerne var klare for å ønske fotballfamilien velkommen.
FIFA har likevel signalisert at sikkerheten vil skjerpes til mesterskapet som sparkes i gang 14. juni neste sommer.
– Det burde vært bedre kontroller, men selv om det er det noen steder, så slipper det likevel gjennom. Jeg er redd vi kan se stygge scener i Russland under VM, sier Rekdal.
En annen som også fikk oppleve de russiske supporterne på nært hold, var assistenttrener ved det norske futsallandslaget og mangeårig fotballtrener Kai Bardal. Han kunne også fortelle på Twitter at Zenit-fansen skal ha kommet med rasistiske tilrop i løpet av torsdagens oppgjør.
Det har ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med Bardal fredag.
PS. Fredag formiddag kunne daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug fortelle at vakten som ble sparket i hodet har pådratt seg en hjernerystelse, men skal ikke være alvorlig skadd.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame