Populære sporter
All sport
Vis alt

Superinnbytteren holdt den ekle oppladningen skjult for alle utenom én

Eirik Fure

Oppdatert 25/08/2017 klokken 19:36 GMT+2

Matthías Vilhjálmsson fikk en drømmekveld sammen med resten av RBK torsdag kveld. 24 timer tidligere så ikke ting like lyst ut.

Rosenborg jubler etter Europa League play-off (2. kamp) i fotball mellom Rosenborg og Ajax på Lerkendal Stadion. (f.v) Rosenborgs Mike Jensen, Pål André Helland, Matthías Vilhjálmsson, Samuel Adegbenro og Johan Lædre Bjørdal. Rosenborg vant kampen 3-2, sa

Foto: Scanpix

Superinnbytter Matthías Vilhjálmsson har utviklet seg til å bli en svært populær mann på Lerkendal etter å ha gjort gode innhopp for Rosenborg.
Onsdag kveld startet han igjen på benken på Ajax, og ikke overraskende fikk han en drøy halvtime på banen. Dermed tok han del i Rosenborgs svært sterke avansement til Europa Leagues-gruppespill.
Oppladningen til den spesielle kvelden var imidlertid ikke like magisk som stemningen på Lerkendal. Kvelden før kamp, altså på tirsdag, kastet islendingen opp hele åtte (!) ganger, forteller Vilhjálmsson til Adressa (bak betalingsmur). Kanskje var det noe av grunnen til at han slapp markeringen på den ene Ajax-scoringen.
– Jeg var ikke tett nok i markeringen før 1-2-scoringen, og tenkte: Hva i all verden er det jeg har gjort, innrømmer spilleren til avisen.
– Jeg tok nok en liten sjanse, men det gikk bra, og nå angrer jeg ingenting, sier 30-åringen.

– Jeg klarte ikke å spise noe

Trolig ville enkelte ha blitt rasende på ham dersom sannheten først hadde kommet ut i etterkant. Han bestemte seg nemlig for å holde den ugunstige oppladningen helt skjult for trenerteamet fordi han fryktet det ville gi mindre muligheter for spilletid. Det var kun Mike Jensen som fikk vite om det, og RBK-kapteinen beroliget han med at adrenalinet ville ta over og gi energi.
Allerede onsdag kveld merket han at noe ikke var som det skulle. Hans sønn, og faren som var på besøk fra Island, hadde begge slitt med omgangssyke, skriver Adressa.
– Det var helt jævlig den onsdagskvelden. Jeg kjente det på kroppen torsdag også, og klarte ikke å spise noe. Alt jeg fikk i meg av mat før kampen var litt frukt og noen nøtter, forteller Vilhjálmsson til avisen.

Innrømmet det for treneren

Som kjent hadde historien en lykkelig slutt for Trondheims-klubben. Kanskje gjorde det også at trener Kåre Ingebrigtsen tok hemmeligheten på en fattet måte etter kampen da Vilhjálmsson fortalte om det siste døgnet.
– Han sa ikke så mye, annet enn at det ikke betydde noe. Og var ellers glad for at vi vant, forteller angriperen.
Rosenborgs neste kamp i Europa League spilles 14. september borte mot Real Sociedad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame