Populære sporter
All sport
Vis alt

Super-Samuel sikret drømmekveld i debuten: – De ferdighetene vi trenger

Eirik Fure

Oppdatert 17/08/2017 klokken 23:36 GMT+2

Innbytter Samuel Adegbenro scoret kampens eneste mål i Rosenborgs Europa League-playoff mot Ajax. Returoppgjøret spilles neste torsdag.

Samuel

Foto: Scanpix

Ajax - Rosenborg 0-1 (0-0)
Samuel Adegbenro stilnet Amsterdam Arena. Rosenborgs 15-millionersmann ble spilt gjennom av Matthías Vilhjálmsson etter 76 minutters spill og gjorde ingen feil alene med keeper. Den tidligere Viking-spilleren ble matchvinner i en svært sterk 1-0-seier i Amsterdam. Dermed har Rosenborg et strålende utgangspunkt før returen på Lerkendal. Vinneren går til gruppespillet i Europa League.
– Det er det kollektive som jobber utrolig bra. Når det er bortebane mot Ajax, må vi ligge lavt i perioder. Vi må jobbe knallhardt for hverandre og er disiplinerte, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.
Han var naturligvis fornøyd med at Adegbenro gjorde det han ble hentet for.
– Det er de ferdighetene vi trenger. Da kan vi ta med oss noe på bortebane, sier RBK-treneren som beskrives Adegbenros mål slik:
– En fantastisk avslutning.
– Hvordan ser du på muligheten for gruppespill nå?
– De er litt større enn da vi reiste ned, humrer «Bruttern».
Sikre deg tilgang til Eurosport Player for å se returoppgjøret torsdag 24. august

Farlig Bendtner

Trønderne var stort sett på etterskudd i åpningsminuttene på mektige Amsterdam Arena. Fjorårets tapende Europa League-finalist satte umiddelbart trykk på gjestene, men klarte ikke å komme til de voldsomme sjansene i åpningskvarteret. I stedet var det Nicklas Bendtner som kom til kampens første store muligheten. Dansken ble hentet for anledninger som denne, men Lordens hodestøt ble reddet på streken etter et strålende innlegg av Milan Jevtovic.
Resten av omgangen var det Ajax som kjørte kampen fullstendig. Amin Younes skapte gang på gang trøbbel for Vegar Eggen Hedenstad.
– Nå slipper Rosenborg billig unna, kommenterte Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal like før pause.
Det stod 0-0 halvveis.
– Jeg synes vi har bra kontroll, så har de en periode midt i hvor vi blir litt lave. De får skyte en del fra distanse, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport på vei inn til garderoben.

RBK ropte på straffe

– Så burde vel vi ha scoret. Vi er vel mest sannsynligvis snytt for en straffe, vil jeg tro. Alt i alt er det greit, men vi burde ha fått et mål, mente RBK-treneren.
Situasjonen han siktet til var da Birger Meling ble tatt av Ajax' keeper etter å ha lobbet ballen over mål.
– Men kan sikkert dømme straffe på det, men han får avsluttet og det vil bli en kollisjon når keeper og Meling går mot ball. Krasj er uunngåelig. Jeg skjønner reaksjonen til Rosenborg. Hadde han spilt ballen forbi, måtte han ha dømt straffe, mente Rekdal.
Trønderne trengte imidlertid ingen straffe for å ta ledelsen. Innbytter Samuel Adegbenro sørget for 1-0 etter 76 minutters spill.
– Det er mer enn forventet. En fantastisk kveld, sier tidligere Rosenborg-spiller Bent Skammelsrud til Eurosport.
Returoppgjøret sendes på MAX og Eurosport Player torsdag 24. august.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame