Oppdatert 14/09/2017 klokken 21:58 GMT+2

Everton raknet rett før pause mot Atalanta og fikk den verst tenkelige starten på gruppespillet.

Wayne Rooney

Everton var ute etter å starte Europa League-eventyret borte mot italienske Atalanta på best mulig vis og starter med et sterkt lag i Italia.
Men engelskmennene fikk en liten fotballeksjon av innehaveren av 13. plassen i Serie A. Everton raknet fullstendig i første omgang mot effektive italienere som til slutt kunne juble for 3-0 seier etter scoringer fra Andrea Masiello, Alejandro Gomez og Bryan Cristante.

Perlescoring

– Det er ikke slik jeg ønsker å se mitt lag. Atalanta viste en helt annen lidenskap enn oss. De var også bedre forberedt, og det er mitt ansvar, sa Everton-manager Ronald Koeman.
Spesielt 2-0 scoringen var en skikkelig perle av Gomez. Et drømmetreff.
Tapet betyr at Everton ligger sist i gruppen ettersom Lyon spilte 1-1 borte mot Apollon
Saken fortsetter under videoen:
Wayne Rooney prøvde seg på en frekk chipp i starten på kampen uten å overliste Etrit Berisha i Atalantas mål.

Rooney byttet ut

Deretter skulle det bare handle om hjemmelaget. I det 27. minutt fikk vertene corner. Innlegget traff Phil Jagielka i foten og ballen ble servert på et sølvfat til Andrea Masiello som fra få meter kunne sette ballen i mål. En skikkelig kalddusj for Everton.
Verre skulle det bli for Everton raknet fullstendig inn mot pause. Alejandro Gomez fikk ballen ute på venstresiden og skar innover i banen mot sekstenmeteren og ladet skuddbeinet. Ballen hamret han i mål opp i hjørnet. Et fantastisk langskudd.
Minuttet før pause var ydmykelsen komplett. Atalanta kontret på gjestene som var i ubalanse etter et balltap på midtbanen. Bryan Cristante plukket opp pasningen til Andrea Petagna på sekstenemeret og stormet inn foran mål. Ballen satte han enkelt bak Maarten Stekelenburg.
Etter pause valgte Ronald Koeman å bytte ut Wayne Rooney til fordel fordel for Davy Klaassen. Det endte 3-0.