Populære sporter
All sport
Vis alt

Rosenborgs neste Europa League-motstander rystet av dødsfall

Jonas Moen Rye

Oppdatert 09/10/2017 klokken 11:41 GMT+2

Zenit St. Petersburg rystes av dødsfall en drøy uke før Rosenborg kommer på besøk.

Konstantin Sarsania Fakel

Foto: From Official Website

Rosenborgs neste Europa League-motstander Zenit St. Petersburg er i sorg etter at klubbens sportsdirektør Konstantin Sarsanija gikk bort.
49-åringen døde lørdag brått og uventet. Han ble innlagt på sykehus, men livet stod ikke til å redde. Dødsårsaken er ennå ikke bekreftet, men ifølge Adressa, som gjengir nyhetsbyrået TASS, forteller fotballagent Alexei Safonov at Sarsanija skal ha fått blodpropp.
Lagets trener Roberto Mancini la lørdag ut en Twitter-melding hvor han hyllet sin avdøde kollega.
– Jeg er veldig lei meg for bortgangen til vår sportsdirektør Sarsanija, en stor fotballmann og veldig hyggelig person, skriver Mancini.
Artikkelen fortsetter under
Sarsanjia ble ansatt i klubben i 2006 og har spilt en svært viktig rolle i forvaltning av klubbens enorme ressurser. I 2008 ble fikk han rollen som rådgiver for klubbens president og hadde ansvaret for spilleroverganger. I 2010 har han også jobbet som rådgiver for russisk fotballs særforbund, men gikk i sommer tilbake til stillingen som sportsdirektør Zenit.
I en pressemelding hedrer klubben ham som mannen som bidro til å samle en tropp som for første gang i klubbens historie vant det russiske mesterskapet i 2007(Sovjetunionen før 1991), og siden UEFA-cupen og Supercupen i 2008.
49-åringen hadde også en spillerkarriere som førte ham til fransk fotball og Lens, Dunkerque og J.A Armentieres.
Torsdag 19. oktober møter Rosenborg den russiske storklubben på bortebane i St. Petersburg. Oppgjøret kan du se direkte på Eurosport Player og MAX fra kl. 18.30.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame