Oppdatert 01/11/2017 klokken 20:28 GMT+1

Zenit-trener Roberto Mancini roser Nicklas Bendtner og tror dansken kan bli avgjørende for Rosenborg. Det har italieneren fått erfare før.

Roberto Mancini

LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no):
Det var en humørfyllt Zenit-trener som møtte pressen dagen før den viktige kampen mot Rosenborg i Europa League. Roberto Mancini slo av en spøk med tolken og sa at han gjerne kunne svare på spørsmål på norsk.
En seier mot Rosenborg torsdag vil sende russerne videre fra gruppespillet. En seier vil samtidig forverre trøndernes mulighet til avansement.

Husker Bendtner fra tiden i Premier League

Likevel tror ikke Mancini at RBK er helt sjanseløse til å gå videre fra gruppespillet.
– Vi tror det blir en veldig vanskelig kamp selv om Rosenborg har en veldig vanskelig posisjon. Det er et bra lag og de har heller ikke tapt alle mulighetene sine til å gå videre, sier Zenit-treneren.
Nicklas Bendter markerte seg i den første kampen med et fryktelig tilbakespill som endte med en 0-3 scoing. Den italienske treneren tror likevel at dansken kan by laget hans på problemer torsdag.
Han husker dansken fra Premier League. Bendtner spilte mot Mancinis Manchester City flere ganger i Arsenal- og Sunderland-drakt. To ganger endte det med scoring.
– Han er en veldig viktig spiller. Jeg husker ham fra da han spilte i Premier League og vi møttes en del ganger der. Selv om han ikke spiller der nå og spiller i Norge, er han profesjonell og vil bli en farlig spiller i morgen, sa Mancini på spørsmål fra Eurosport.no.

Avgjorde kamp på Lerkendal i 1991

Dette er forøvrig ikke første gangen italieneren gjester Lerkendal. 2 oktober 1991 var Mancini i Trondheim da han spilte for Sampdoria. Det endte med 2-1 seier i en kamp også Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen også spilte.
Roar Strand satte inn 1-0 til trønderne syv minutter før slutt. Innbytter Gianluca Vialli utlignet minuttet etterpå før nettopp kaptein Mancini satte inn 2-1 på straffespark. Den kampen husker Zenit-treneren godt, men ikke bare for resultatet.
– Jeg husker at det var veldig kaldt, at vi vant den kampen og derfor tror jeg og håper på at det blir seier i morgen også.