Drømmeutgangspunkt for Brann: – Ingenting som tilsier at Brann skal få trøbbel mot dette laget her

Oppdatert 13/07/2017 klokken 22:36 GMT+2

Brann spilte seg kontrollert til seier i første møte med slovakiske Ruzomberok.

Bismar Acosta

Ruzomberok - Brann: 0-1
Bismar Acosta ble den store helten da Brann gjestet slovakiske Ruzomberok torsdag kveld, i andre kvalifiseringsrunde i europaligakvalifiseringen. Bergenserne presset på fra start, og hadde god kontroll gjennom hele kampen.
Allerede ett minutt ut i andreomgangen sørget Bismar Acosta for 1-0-ledelse mot vertene. Det holdt helt til seier, og er et perfekt utgangspunkt før neste ukes returkamp i Bergen torsdag 20. juli. Vinner de på hjemmebane går de videre til tredje kvalifiseringsrunde og er ett skritt nærmere europaligaspill.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal var imponert over Branns prestasjon, og mener at det skal mye til for at bergenserne taper returoppgjøret.
– Det eneste som kan få Brann ut av dette nå er at de tar for lett på det, eller har en rar dag hvor alt går i mot. De må i hvertfall sørge for at de kommer godt i gang i Bergen og ikke gir bort et mål, slik at det blir 0-1 i starten, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal før han la til:
– Det er ingenting som tilsier at Brann skal få trøbbel mot dette laget her.

Skapte sjanser

Brann presset høyt fra start, og allerede i det niende minutt hadde de to store målsjanser på bortebane. Gilli Rolantssons harde skudd på mål fikk Kristoffer Barmen i retur etter glipp av keeper. Men Barmens heading hadde Ruzomberoks sisteskanse Matús Macík god kontroll på.
Hjemmelaget skapte derimot få sjanser i førsteomgangen, og først i det 45. minutt fikk de deres første sjanse. Men Piotr Leciejewski hadde god kontroll, og lagene gikk til pause med stillingen 0-0.
Ett minutt var alt bergenserne trengte etter pause for å ta ledelsen på bortebane. Jakob Orlov headet ballen bakover etter corner fra Fredrik Haugen. Alene i boksen stod Bismar Acosta, som enkelt puttet ballen i mål, og sørget for 1-0-ledelse til Brann.
Selv om vertene kom til flere sjanser i andreomgang, hadde Piotr Leciejewski god kontroll mellom stengene. Acostas mål ble dermed det eneste i kampen, som endte 1-0 til Brann.