Populære sporter
All sport
Vis alt

Finaletap kan koste United svært dyrt

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 17/05/2017 klokken 15:10 GMT+2

Manchester United går trolig glipp av rundt 550 millioner i inntekter dersom det blir tap i europaligafinalen mot Ajax.

Jose Mourinho

Foto: Scanpix

Ekstra mye står på spill for den engelske fotballgiganten i Stockholm 24. mai. Seier er også Uniteds eneste gjenværende sjanse til å sikre seg plass i neste sesongs mesterliga.
Dersom Ajax går seirende ut av finalen, vil det utløse en økonomiske «straffeklausul» i den tiårige avtalen United har med utstyrsgiganten Adidas. I klausulen heter det ifølge BBC at den britiske klubben mister 21 millioner pund, tilsvarende 231 millioner kroner, i inntekter.
Avtalen med Adidas har i utgangspunktet en samlet verdi på i overkant av 7,5 milliarder kroner.
United-ledelsen forventer også et bortfall av inntekter på opp mot 330 millioner kroner dersom klubben må se mesterligaen fra sidelinjen for andre sesongen på rad.
(saken fortsetter under videoen)
picture

Høydepunkter: Manchester United - Celta

Store summer

Det potensielle inntektsbortfallet fra Adidas-avtalen utgjør rundt 30 prosent av den samlede utbetalingen utstyrsgigantens er forpliktet til å tilføre Uniteds klubbkasse denne sesongen.
Uniteds økonomisjef Cliff Baty opplyste tirsdag at vinneren av neste helgs europaligafinale kan vente seg en premieutbetaling på rundt 70 millioner norske kroner. Taperen får drøyt halvparten.
Baty opplyste videre at United i et normalår vil kunne forvente inntekter på mellom 440 og 550 millioner kroner som følge av deltakelse i mesterligaen. I europaligaen ligger inntektene til sammenligning på mellom 165 og 220 millioner kroner.
(saken fortsetter under videoen)
picture

Høydepunkter: Lyon - Ajax

Gode TV-penger

Manchester Uniteds inntekter i tredje kvartal av regnskapsåret 2016-17 viser en økning på tre drøye prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det skyldes hovedsakelig at effekten at den nye TV-avtalen i Premier League for alvor begynner å gjøre seg gjeldende.
Klubbens samlede inntekter for inneværende regnskapsår vil ligge på mellom 6,1 og 6,3 milliarder kroner, het det i en melding fra klubben tirsdag. Det er atskillig enn tidligere anslag. Dermed oppjusterer også klubben forventningene til størrelsen på overskuddet.
Det er nå ventet å ende på mellom 185 og 195 millioner pund, godt i overkant av 200 millioner kroner.
Finalen 24. mai ser du på MAX og Eurosport Player fra kl. 20.00.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame