U21-gutta viste Lagerbäck hvordan man spiller mot Tyskland

Oppdatert 10/10/2017 klokken 21:31 GMT+2

Martin Ødegaard og Morten Thorsby scoret Norges mål da det norske U21-landslaget i fotball slo Tyskland 3-1 i EM-kvalifiseringen på Marienlyst tirsdag.

Martin Ødegaard , Andreas Hanche-Olsen Henrik Bjørndal 0g Iver Fossum jubler over Morten Thorsbys 3-1 scoringen under U-21 EM-kvalifisering fotball mellom Norge og Tyskland på Marienlyst stadion i Drammen.

En leken Martin Ødegaard og en målkåt Morten Thorsby var med på å leke seg til seier mot de regjerende tyske europamestrene i Drammen.
– I dag var de helt utrolige. Både defensivt og offensivt leverte vi en veldig sterk prestasjon. Og vi fikk et fantastisk resultat i tillegg, sa U21-trener Leif Gunnar Smerud til NTB etter kampen.
Tyskland hadde ikke tapt en EM-kvalifiseringskamp for U21-lag på sju år, og hadde vunnet de 16 siste. Den rekken tok slutt tirsdag.
Kristoffer Ajer og resten av det norske forsvaret hadde full kontroll, mens Heerenveen-duoen Ødegaard og Thorsby herjet framover på banen. Men det norske laget våknet først til liv etter at Cedric Teuchert hadde gitt gjestene ledelsen etter en halv times spill.
Da startet Ødegaard å holde lekestue med svimle tyske forsvarere. Birk Risa kom på sugende løp, mens Torsby og resten av det norske laget la ned en innsats som så ut til å overraske tyskerne.
Etter en solid gjennomført første omgang gikk lagene til pause på stillingen 1-1. Det norske målet kom etter at de norske gutta hadde vunnet ballen på tysk halvdel.
Ødegaard sendte en stikker til Iver Fossum. Hannover-spilleren sendte kula videre til Henrik Bjørdal til høyre, som på første touch la inn foran mål. Der kom Thorsby og skled inn utligningsmålet.

Rossbach sto i veien

Før det tyske målet hadde en solid Sondre Rossbach gjort flere gode redninger og holdt Norge inne i kampen. Etter at Tyskland tok ledelsen var det Tysklands keeper som måtte hente fram redninger fra øverste hylle.
I annen omgang tok Norge fullstendig over kampen, men de få gangene Tyskerne var på besøk sto Rossbach i veien.
Martin Ødegaard viste hvorfor han fortjener en ny sjanse på det norske A-landslaget. Ti minutter etter sidebytte ble 18-åringen spilt fri på kanten av Tysklands sekstenmeter. En vending sendte to tyskere inn i den berømte pølsebua, mens Ødegaard skrudde ballen inn bak en sjanseløs tysk keeper.
Tjue minutter før slutt leverte samme mann kveldens langpasning. Fra midtbanen landet ballen hos Thorsby som dempet den på brystet og la den til side for Alexander Nübel i det tyske buret.

Søknad

Norges A-landslagssjef Lars Lagerbäck satt på tribunen og så at Ødegaard la inn en solid søknad om plass på hans lag.
– Det vet jeg ikke, men vi leverte en god kamp alle mann. Så får det som kommer komme, sa Ødegaard til TV 2, på spørsmål om Heerenveen-duoen burde få spilletid på A-landslaget etter tirsdagens prestasjon.
– Jeg vil si vi var mye bedre enn dem. De hadde ballen mye, men skapte nesten ingenting. Vi er gode når vi har ballen, så det var utrolig moro, sa Ødegaard videre.
Da dommeren blåste av kampen hadde det norske U21-laget vist Lagerbäck hvordan man skal spille mot Tyskland og tatt sin første tellende seier i kvalifiseringen.
– Jeg mener at seieren kom som et resultat av en fantastisk bra laginnsats, sa Lagerbäck til NTB.

Trøblete innledning

Norge har hatt en trøblete innledning på kvalifiseringen, ble fradømt en stor seier over Kosovo og sto med to fattige poeng på fire kamper. I den femte kom seieren, og Norge krabbet opp på fem poeng.
Det er fem poeng opp til ledende Irland.