Start snudde kampen etter grov Kongsvinger-feil

Oppdatert 23/07/2017 klokken 22:14 GMT+2

Kongsvinger skapte problemer fra start og virket å ha god kontroll, men så sørget Espen Børufsen for seier på hjemmebane.

Espen Børufsen

Start - Kongsvinger 2-1:
Kongsvinger var revansjelystne da de gjestet Sparebanken Sør Arena mot Start søndag kveld. Men selv om gjestene skapte problemer for vertene, viste opprykksjagende Start seg sterkest på hjemmebane.
Kongsvinger hadde god kontroll på førsteomgangen og var i ledelsen allerede etter 13 spilte minutter. Et kompakt forsvar gjorde at vertene kom til få sjanser. Men ved dødball med 30 minutter igjen av kampen headet Henrik Robstad inn utligningen for vertene. Og etter en grov forsvarssfeil i Kongsvinger-forsvaret ble Espen Børufsen den store helten da han sørget for 2-1-seier til Start.
– Jeg er veldig fornøyd med snuoperasjonen. Vi tar tre utrolig viktige poeng for oss. Synes ikke Kongsvinger har noe voldsomt trøkk på oss på slutten av kampen, sa en fornøyd Start-trener Steinar Pedersen til Eurosport etter at seieren var i boks.
(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Se Start stikke av med seieren etter Kongsvinger-tabbe

Kongsvinger skapte trøbbel

Etter en kort sommerpause tok Start i mot Kongsvinger på Sør Arena i deres første kamp i høstsesongen. Selv om Start jaktet seier i kampen om tabelltoerplass, var det gjestene som viste seg sterkest i førsteomgangen.
I det 13. minutt spilte Kongsvinger seg igjennom Start-forsvaret, og Mats Cato Moldskred sørget for 1-0-ledelse til gjestene med scoring på åpent mål.
Et kompakt forsvarsspill hos bortelaget gjorde det vanskelig for vertene å finne rom og skape sjanser. Men selv om Kongsvinger virket å ha god kontroll, var Start nær utligning da Dennis Antwi skjøt ballen en meter over mål ett minutt før pause.

Snudde kampen på ni minutter

Gjestene fortsatte den sterke prestasjonen også i starten av andreomgangen, og Moldskred var nær ved å sette sin andre for dagen, da han i det 57. minutt kom alene mot keeper og skjøt ballen en halv meter utenfor stolpen.
Men ti minutter senere fikk vertene muligheten til å sørge for utligning. Etter få målsjanser for vertene tidligere i kampen, headet Henrik Robstad inn 1-1-målet etter frispark fra Daniel Aase.
Kongsvinger som til nå hadde kontrollert kampen, slet med å utfordre etter utligningen, og hjemmelaget presset frem feil hos gjestene. Og med glipp i Kongsvinger-forsvaret nølte ikke Espen Børufsen ett sekund da han var alene med keeper. Ni minutter etter utligningen sørget 29-åringen for 2-1-ledelse til vertene.
– Oi, der glipper det litt for Kongsvinger, sa Eurosports fotballkommentator Anne Sturød like før 2-1-målet var et faktum.
– Kongsvinger mister ballen altfor lett der, og Børufsen griper selvfølgelig den sjansen. Kongsvinger blir for naive der, spiller ukontrollert og Start går opp i ledelsen, la Eurosports fotballekspert Roger Risholt til.
Kampen endte 2-1 til Start, som dermed tar med seg tre viktige poeng i jakten om tabelltopplass. Etter dagens seier inntar de andreplassen på tabellen med sine 30 poeng, seks poeng bak Bodø/Glimt.
Slik startet lagene:
Start: Opdal - Wichne, Heikkilä, Vikstøl, Robstad - Aase, Kristjansson, Segberg, Børufsen - Vorthoren, Antwi
Kongsvinger: Gorodovoy - Pålerud, Sjølstad, Ovlien, Richardsen - Holter, Kolstad, Ellingsen, Nieves - Moldskred, Güven