Liverpool-stjerne utvist etter stygg smell – Aguero ble historisk

Oppdatert 12/09/2017 klokken 08:50 GMT+2

Sergio Aguero ble den mestscorende ikke-europeer i Premier League da han scoret i 5-0-seieren over Liverpool på Etihad Stadium lørdag.

Ederson Moraes

Kevin de Bruyne slo en perfekt stikker til Sergio Aguero, som kom løpende igjennom et åpent Liverpool-forsvar. Alene med Simon Mignolet gjorde argentineren ingen feil. Han satte inn Citys første mål og sitt 124 i den lyseblå City-drakten, noe som gjør han til den mestscorende ikke-europeer i Premier League.
Målet var også Agueros sjette på rad i hjemmekamper mot Liverpool.
Etter 37 minutters spill ble Sadio Mané spilt igjennom i bakrom. City-keeper går i duell utenfor sekstenmeteren og blir møtt med knottene til Liverpool-spilleren i ansiktet. Dommer Jonathan Moss hentet det røde kortet fra skjortelomma.
Citys keeper Ederson ble uansett liggende nede etter sammenstøtet, og etter åtte minutters medisinsk behandling forlot han banen med nakkekrage på båre.

For vanskelig

Men én mann mindre ble oppgaven vanskelig for Jorgen Klopps menn.
Åtte minutters ble lagt til i første omgang på grunn av skaden. Tre minutter på overtid jublet Gabriel Jesus for det han trodde var 2-0, men linjedommeren hadde flagget for offside. Seks minutter på overtid kunne Jesus juble etter at han stanget inn 2–0 etter et glimrende innlegg fra De Breyne.
Åtte minutter etter pause var det Fernandinho sin tur til å tre Aguero gjennom med et nydelig gjennomspill. Plutselig var Aguero og Jesus alene med keeper. Førstnevnte trillet ballen til sistnevnte som ble tomålsscorer før han ble tatt av banen fem minutter senere.

Stilte inn siktet

City kontrollerte resten av kampen og ble ett hakk for store elleve mot ti.
Etter 77 minutter endte et glimrende kombinasjonsspill i 4–0. Ballen gikk fra De Bruyne til Sané til Mendy som la ballen inn til innbytter Leroy Sané. Han sendte kula inn i nærmeste hjørne bak Mignolet. Ett lite minutt på overtid fikk Sané ballen utenfor sekstenmeteren, stilte inn siktet og skrudde inn 5–0 med sitt andre for dagen.
Da dommer Moss blåste av kampen kunne resultatet fort vært større. Manchester City var flere ganger nære å legge på resultatet, mens Liverpool i undertall knapt skapte farligheter i annen omgang.
Neste runde tar Liverpool imot Burnley på Anfield, mens Manchester City spiller borte mot Watford.