Populære sporter
All sport
Vis alt

Stortalent i OBOS-ligaen klart for Lillestrøm: – Sjelden utgave

Eirik Fure

Oppdatert 08/09/2017 klokken 08:02 GMT+2

Ull/Kisa Fotball og Lillestrøm kom denne uken til en enighet rundt en overgang for Kristoffer Ødemarksbakken (21).

Starts Eirik Wichne (t.v.) mot Ullensaker/Kisas Kristoffer Ødemarksbakken under kampen torsdag kveld.

Foto: Scanpix

Maura-gutten er enig med Lillestrøm rundt sine personlige betingelser og signerer en fireårskontrakt.
– Jeg føler meg klar og moden for et nytt steg og gleder meg til å spille for Lillestrøm. Samtidig er det flere kamper igjen av sesongen, og nå har jeg alt fokus på de, sier Kristoffer Ødemarksbakken i LSKs pressemelding.
Ifølge Romerikes Blad skal totalrammen for overgangen være verdt over 1,1 millioner kroner.

Mener det finnes få tilsvarende spillere

Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt mener det er en veldig god signering.
– Det er veldig få av de midtbanespillerne som scorer mye mål, så han er en sjelden utgave. Han er skapende i alt han gjør, og har god nærteknikk.
– Han er flink til å utfordre. Så fort han får ballen går det én vei, og det er motstanderens mål. Arne (trener Erlandsen journ. anm.) liker fart og at det går fort fremover, sier Risholt.
Risholt trekker spesielt frem hans kreative ferdigheter og én-mot-én-egenskaper, og mener få midtbanespillere kan vise til det samme.
– Der er han kanskje den beste i OBOS-ligaen, mener han.

Ikke spilleklar ennå

Spilleren havnet på Eurosports topp ti-liste over spillerne som imponerte mest i juni og juli.
Risholt mener han kan minne om nåværende LSK-spiller Simen Rafn. Ødemarksbakken blir først klar for Lillestrøm 1. januar 2018.
– Han må tilvende seg spillestilen og bli vant til å trene tøffere. Det er godt å se at de norske Eliteserie-trenerne ser ned i OBOS, sier Eurosports ekspert.
I Lillestrøm blir han lagkamerat med Simen Kind Mikalsen, som ble solgt fra Ull/Kisa etter 2013-sesongen. Også Arnold Origi (2012) og Fredrik Krogstad (utlån, 2016) har Ødemarksbakken spilt sammen med tidligere.
Spilleren har tidligere vært linket til både Odd og Tromsø. I årets utgave av OBOS-ligaen har 21-åringen scoret ni mål på 18 kamper fra start. I tillegg har han notert seg for tre målgivende pasninger.
PS. Ull/Kisas neste kamp er borte mot Tromsdalen på søndag fra 18.00. På samme tidspunkt spiller Ødemarkbakkens nye klubb, Lillestrøm, mot Haugesund. Begge kampene vises på Eurosport Player.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame