Se – her jubler Fredrikstad for årets første seier

Oppdatert 11/06/2017 klokken 20:55 GMT+2

12 kamper måtte til før Fredrikstad endelig vant en kamp i OBOS-ligaen.

FFK

Fredrikstad - Elverum 4-0
Fredrikstad hadde spilt elleve kamper i årets OBOS-liga uten å vinne før oppgjøret mot nyopprykkede Elverum. Der rant plutselig målene inn for tabelljumboen. Scoringer før pause av Joona Veteli og Akinsola Akinyemi la grunnlaget for en etterlengtet festkveld i Fredrikstad. Det ble fulgt opp med en ny scoring av finske Veteli før danske Sanel Kapidzic scoret kampen siste til 4-0.
(saken fortsetter under)

Sanel Kapidzic avslutter målshowet i Fredrikstad

– Det er litt som å vente på en buss. Man venter på en buss, så kommer plutselig fire-fem på en gang. Det er selvfølgelig deilig. Det er viktig for supportere og ikke minst spillere. Hele byen har støttet oss ekstremt bra. Det var godt å gi dem en seier. Spillerne har jobbet veldig hardt gjennom en tung periode, sier FFK-trener Andrea Loberto til Eurosport etter kamp.
Muligheten til å få årets første trepoenger var meget god med tanke på at Elverum hadde flere forsvarsspillere ute. Det gjorde at midtbanespiller Marius Hagen ble trukket ned som midtstopper. På spørsmål før kamp om hvilken erfaring han hadde fra den posisjon svarte han følgende med et smil om munnen:
– Ingenting.

Veteli briljerte

Midtstopperdebutanten kunne imidlertid ikke bli klandret for baklengsmålet som kom etter 22 minutter. Fredrikstad rullet opp langs høyrekanten og finske Joona Veteli kom fra dypet og bredsidet inn 1-0.

Her får endelig FFK noe å juble for

Målscoreren skulle skape mer trøbbel for Elverums nykomponerte backrekke. Få minutter før pause svingte lysluggen et innlegg på pannebrasken til Akinsola Akinyemi. FFK-stopperens heading ble reddet, men 23-åringen utnyttet at gjestene ikke klarte å rydde opp ved å sette returen.

Akinsola Akinyemi straffer et passivt Elverum-forsvar

Oppturen fortsatte etter pause for et seierstørst Fredrikstad. Ulrik Flo løftet ballen mot bakerste stolpe til Veteli som pirket inn 3-0. Målshowet ble avsluttet med at danske Kapidzic la på til 4-0.
Fredrikstad ligger fortsatt på bunnen av tabellen, men har nå kun ett poeng opp til Jerv. Elverum ligger på 14. plass, ett poeng foran sørlendingene.