Populære sporter
All sport
Vis alt

Scorer i snitt ett mål i hver kamp – nå jakter Eliteserie-klubber på målmaskinen i OBOS-ligaen

Stian Thelen

Publisert 19/08/2017 klokken 22:03 GMT+2

Endre Kupen fortsetter hamre inn scoringer for Florø.

Florøs Endre Kupen

Foto: Scanpix

Etter en litt seig start har Florø virkelig fått det til OBOS-ligaen. Før bortemøtet med Sandnes Ulf søndag ligger klubben 5. plass med ti runder igjen.
I midtuken ble Mjøndalen nedsablet med hele 5-0 på hjemmebane etter fire mål av Endre Kupen.

Jaktes av Eliteserie-klubber

Nå vil lagets målmaskin skyte Florø til kvalfisering om å få måte Eliteseriens tredje dårligste lag.
– Det er den vi går for nå. Det er en tøff kamp mot Sandnes Ulf. Med seier kan vi få en liten luke ned til de andre lagene. Det blir en viktig og tøff kamp. Den skal spilles på gress og det passer bra. Det bøtter ned der nå med regn slik at det kan bli en tung bane. Hvis det blir vått skal det gå fort, sier Kupen til Eurosport.no.
Sandnes Ulf ligger på plassen foran Florø med fem poengs luke. Med seier vil de ikke bare ta innpå vertene. Etter at Levanger gikk på en stjernesmell mot Ranheim lørdag kan laget fra Sogn og Fjordane skaffe seg en komfortabel luke ned til trønderne som akkurat ligger på plassen utenfor kvalifisering.
Kanskje er det duket for nye mål fra Kupen. Etter 13 mål på 13 kamper denne sesongen har Eliteserie-klubbene begynt å legge merke til den målfarlige spilleren, noe spilleren har merket. Klubber i Eliteserien har begynt å se på spilleren. Nylig forlenget han kontrakten med klubben til 2021, men den nye avtalen vil ikke være til hinder om det rette tilbudet kommer.
– Ambisjonen er å komme lengst mulig. Det har vært litt, men ikke så masse. Mer vil jeg egentlig ikke si om det, sier en ordknapp spiss.

– Kupen er en som lukter mål

Tidligere i sommer havnet han på toppen av listen over de beste spillerne i OBOS-ligaen til Eurosports fotballekspert, Roger Risholt. Statistikken foran mål imponerte fotballeksperten.
– Kupen er en som lukter mål og ofrer seg i boksen. Han er hurtig på de første meterne, samtidig som han er god både rett- og feilvendt, sa Risholt.
Det har vært litt av en reise for spissen. Våren 2015 spilte han for Tornado/Måløy i 4. divisjon. Siden har det bare gått oppover. Nå lukter laget på det som kan bli en kvalik-kamp mot et lag fra Eliteserien.
– Det har vært en kort reise. Jeg gikk til Florø og det har gått bra siden dag en. Jeg fikk sjansen og prøvde meg. I fjor rykket vi opp til OBOS-ligaen og er der nå. Det har gått fort,
Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth er OBOS-ligaens toppscorer med 17 mål på 20 kamper. Kupen er nummer to på listen og tror det skal bli vanskelig å ta igjen målkongen Fardal Opseth. Men Florø-spissen har et bedre målsnitt med en scoring per kamp.
– Det er vel bra. Det er det som har vært målet mitt. Jeg har spilt 12 kamper fra start og ett innhopp. Målet har vært å score et mål i hver kamp. Så lenge Florø vinner er det bra, avslutter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame