Oppdatert 19/08/2017 klokken 18:15 GMT+2

Ranheims Mats Lillebo noterte seg for hat trick i lokalderbyet mot Levanger.

Mats Lillebo

Ranheim - Levanger 6-1:
Etter to strake tap, jaktet Ranheim tre viktige poeng i opprykkskampen da de tok i mot Levanger på Extra Arena lørdag ettermiddag.
Allerede fra start hadde Svein Maalens menn kontroll på nabotrønderne, og etter en halvtime spilt ledet Ranheim 3-0. Kim Ove Riksvold noterte seg for to av scoringene, og han ble ikke alene med å bli tomålsscorer på hjemmebane. Mats Lillebo noterte seg ikke bare for to, men tre scoringer, og sørget for 6-1-seier til Ranheim.
– Vi vet vi er gode, og når alle har dagen og vi klarer å følge planen, så blir det 6-1, fortalte en strålende fornøyd tremålsscorer til Eurosport etter kampen.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se Riksvold og Lillebo senke Levanger

Med seier og tre poeng mot Levanger, klatret Ranheim opp på en foreløpig tredjeplass på tabellen. Med sine 38 poeng er de nå to poeng bak Start, og ti poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Levanger blir stående på 7. plass.
– Tre poeng er surt, vi blir rundspilt i 90 minutter. Ranheim er klart mye bedre, og er mer på. Kampen er ferdig etter 3-0, og vi har absolutt mye å snakke om, sa en dypt skuffet Levanger-trener Magnus Powell.

– Et kollektivt svikt

Selv om det var gjestene som kom til kampens første målsjanse, var det Ranheims Kim Ove Riksvold som allerede etter syv minutter sørget for å sende vertene i ledelsen.
Svein Maalens menn hadde kontroll i lokalderbyet fra start, og virket ustoppelige da de før 30 spilte minutter hadde en 3-0-ledelse på hjemmebane, etter scoringer av Christian Eggen Rismark, og Riksvold nok en gang.
Levanger er laget i OBOS-ligaen som har sluppet inn færrest mål så så langt i sesongen, med 16 baklengsmål etter 20 kamper før dagens kamp. Å slippe inn tre mål før 30 spilte minutter i lørdagens kamp, var Levangers Erik Tønne svært misfornøyd med.
– Vi slipper inn altfor billige mål, vi er ikke på i de avgjørende situasjonene. Det er ikke i nærheten av godt nok, det er et kollektivt svikt, fortalte en misfornøyd 26-åring til Eurosport etter førsteomgangen.

Hat trick-Lillebo

Vertene fortsatte å kontrollere kampen også i andreomgangen, og i det 62. minutt skjøt Mats Lillebo seg også inn på scoringslisten.
Med et kvarter igjen av kampen reduserte Erik Tønne til 4-1, men ydmykelsen var et faktum da Lillebo ikke bare noterte seg for to mål, men sørget for hattrick da han sørget for 6-1-seier på hjemmebane.
Se de resterende OBOS-ligakampene i 21. runde på Eurosport Player søndag kl. 18.00.
Slik startet lagene:
Ranheim: Barli - Fonn Witry, Eggen Rismark, Kvande, Foosnæs - Løkberg, Blakstad, Reginiussen - Storflor, Lillebo, Riksvold
Levanger: Faye Lund - A. Wrele, Berger, Nordberg, Tønne - J. Wrele. López - Sørmo, Taddese, Astvald - Osvold