Overtidsscoring ødela for serieleder Bodø/Glimt i toppkampen

Eirik Fure

Oppdatert 22/07/2017 klokken 20:14 GMT+2

Bodø/Glimt tok ledelsen tre ganger i kampen, men Ranheim ga aldri opp.

Ranheim jubler etter 1 - 1 av Mads Reginiussen under 1. divisjon kampen i fotball mellom Bodø/glimt og Ranhaiem på Aspmyra stadion.

Bodø/Glimt – Ranheim 3-3
Først i det 93. minutt ble kampen mellom serieleder Glimt og tabelltoer Ranheim avgjort. Mads Reginiussen stanget inn utligningen for Ranheim til 3-3 og sørget med det for at gjestene kom tilbake i kampen for tredje gang. Dermed skiller det fortsatt sju poeng mellom topplagene før de andre klubbene skal i aksjon senere i den 16. serierunden i OBOS-ligaen.
– Sånn som kampen utviklet seg skal vi være godt fornøyd med ett poeng. Det hadde vi vært på forhånd også, men når vi slipper inn tre mål er vi heldige som får poeng, sa Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport.

Vakkert Glimt-angrep åpnet målshowet

Det var på ingen måte feil å bruke ordet toppkamp om oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Ranheim. Glimt toppet tabellen med 35 poeng før den 16. serierunden ble sparket i gang. Sju poeng bak lå Ranheim på en 2. plass, mens Start var kun poenget bak. Det var med andre ord ingen tvil om hva som stod på spill i kveldssola i Bodø, hvor hjemmelaget kom best i gang.
En lang ball ble spilt opp mot Kristian Fardahl Opseth et kvarter ut i kampen. Toppscoreren i OBOS-ligaen fant Jens Petter Hauge som serverte inn til Ulrik Saltnes. Lysluggen bredsidet ballen enkelt til 1-0 fra 10 meter.
– Et nydelig fotballangrep. Saltnes er sikkerheten selv, konkluderte Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt.
Under ti minutter senere var lagene plutselig like langt. Torgil Øwre Gjertsen jobbet seg ned til dødlinjen og slo flatt inn. Der var Mads Reginiussen fullstendig umarkert og kunne enkelt sette inn 1-1.
– En fantastisk scoring igjen. Nesten identisk som den første, kommenterte Risholt.

Seksmålsthriller

Etter pause tok Glimt stadig mer over. Noe av grunnen var at Trond Olsen ble satt inn på banen etter en times spill. 33-åringen var svært frisk og fikk belønningen da han la på til 2-1 med et lekkert skudd i lengste.
Få minutter senere svarte Ranheim for andre gang i kampen. Ricardo var fullstendig ute på bærtur da han feilberegnet situasjonen fullstendig og felte en Ranheim-spiller i egen 16-meter. Dommeren holdt hodet kaldt og lot spillet gå. Ballen endte hos Mats Lillebo som spasserte inn utligningen.
Kampen var langt fra over. Joachim Osvold scoret med sin første touch på ballen, men to minutter på overtid sørget Reginiussen for at det endte 3-3.
Ingenting er dermed endret mellom lagene på tabellen.