Mjøndalen rotet vekk tre poeng på åtte minutter: – Utilgivelig

Oppdatert 19/05/2017 klokken 21:18 GMT+2

Mjøndalen rundtspilte Sandnes Ulf og hadde tre poeng i lommen, men glemte å komme på banen etter pausen.

MIF

Mjøndalen trengte sårt en opptur etter de siste ukers svake resultater, og det var akkurat det Supporterklubben 3050 så ut til å få på Isachsen Stadion fredag kveld.
Ousseynou Boye og Amahl Pellegrino sendte vertene i ledelsen før pause, men i løpet av åtte effektive minutter slo Sandnes Ulf knallhardt tilbake og sørget for bruntrøyene nå står uten seier på de fire siste kampene.
– Vi er forferdelig sløve. Det er helt utrolig at det går an. Vi hadde fokus i pausen på at vi ikke måtte gi vekk noe dumt, men så scorer de på to dødballer, det er helt utilgivelig. At man ikke kan lære er frustrerende, sa Vegard Hansen til Eurosport etter kampstart.
Nå kan luken for Mjøndalen opp til lagene i teten være på hele syv poeng når den 9. OBOS-liga-runden ferdigspilles søndag kveld.

Boye tilbake

Boye var tilbake fra skade etter å ha stått over bortetapet mot Tromsdalen, og OBOS-ligaens toppscorer brukte ikke lang tid på å markere seg.
Allerede i kampens 6. minutt var senegaleseren frempå og gjorde det han gjør aller best, nemlig å sette ballen i mål.
Amahl Pellegrino kom seg fint fri på venstresiden, og fikk slått inn foran mål. Etter litt rot i Sandnes Ulf-forsvaret endte ballen hos Boye som fikk en enkel jobb med å sende vertene i føringen.
– En stygg miss av Roy Miljeteig, men veldig godt gjort av Pellegrino og så er Boye der han skal være, sa Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt.
Minutter senere kunne Boye doblet, men senegaleserens avslutning gikk like til side for mål.

Tamme gjester

Gjestene hadde svært lite å by på offensivt før hvilen. 40 minutter tok det før de lyseblå fikk sin første sjanse for kampen, uten at Kent Håvard Eriksen bød Georges Bokwe i Mjøndalen-buret på de helt store utfordringene.
Problemer skapte imidlertid Mjødalens Amahl Pellegrino. En strøken crosser fra kaptein Pontus Silfwer fant Pellegrino på venstrekanten, som med et nydelig retningsbestemt mottak dro seg inn i banen og bøyde ballen i nettet bak Saku-Pekka Sahlgren til 2-0.
2-0 kunne fort blitt til 3 da Pellegrino fant Boye i feltet, men OBOS-ligaens toppscorer måtte si seg fornøyd med sin ene scoring før pause.

Snudd på åtte minutter

Pausen kunne ikke kommet fort nok for Bengt Sæternes' mannskap, men den ble til gjengjeld brukt svært godt.
Oddbjørn Skartun sendte gjestene inn igjen i kampen da han sørget for reduseringen allerede etter fem minutter av den andre omgangen, og to minutter senere var utligningen et faktum. Tomas Kristoffersen lurte et frispark fra like utenfor seksten meter ned i hjørnet. Frisparket var verken hardt eller velplassert, men Bokwe klarte likevel ikke å stoppe midtbanemannens forsøk.
– Det der er en stor keepertabbe, uansett hvordan du snur og vender på det. Det er grusomt å se på, ball i keeperhjørnet skal keeper ta, konstaterte Risholt.
Med 15 minutter igjen på kampuret entret den selverklærte skuddfintenes konge Bojan Zajic kunstgresset på Isachsen Stadion.
Serberen, som denne sesongen har gjort seg mer kjent for sine virale Twitter-meldinger enn for sine prestasjoner på banen, ble imidlertid ikke utslagsgivende for et bortelag som til slutt kunne pakke med seg ett poeng hjem i kofferten.
– Det smalt litt i pausen og folk innså alvoret. Jeg sa til guttene at jeg var fornøyd med ett poeng etter den førsteomgangen vi hadde. Så spiller vi en helt annen kamp etter pausen, da viser vi hva vi kan. Det er klart det er vanskelig å vinne når man ligger under 0-2, men de skal ha all ære for det de gjorde etter pausen, sa en til slutt passe fornøyd Sæternes til Eurosport.