Populære sporter
All sport
Vis alt

Ingen byttes inn oftere enn Vegard (35): – Vært en spesiell sesong

Eirik Fure

Oppdatert 30/10/2017 klokken 14:46 GMT+1

Levangers Vegard Voll har blitt byttet inn i 20 kamper denne sesongen. Til helgen kan han sette klubbrekord.

Mike Jensen (tv) og Ranheims Vegard Voll under NM kampen på Lerkendal stadion. Kampen endte 3-4.

Foto: Scanpix

Vegard Voll har vært involvert i 22 kamper for Levanger denne sesongen. Overraskende nok har hele 20 av opptredene kommet fra benken.
– Det har vært en litt spesiell sesong. Det er et lite paradoks at man ikke er funnet god nok fra start, men at man alltid hives inn når det trengs. Litt snodig, sier Voll til Eurosport.no.
Spesielt i de siste kampene har han ofte vært å se i oppvarming langs sidelinjen underveis i 2. omgang. Faktisk har Levanger-spilleren blitt brukt som innbytter i de siste ti (!) strake seriekampene.
– Jeg vet ikke hva grunnen er. Men jeg har blitt brukt som stopper, sentralt, spiss og kant, så jeg er anvendelig, forklarer han.
– Jeg føler jeg har vært god nok til å spille kampene i år, men det er sånn det er.

Tar trolig klubbrekord på søndag

På søndag kan han ifølge TA bli historisk som spilleren med flest kamper i Levangers historie, i det som er hans 11. sesong for klubben. I øyeblikket har han 281 kamper, noe som er like mye som Vegard Alstad Sunde. Spilletid mot Ull/Kisa i sesongens siste kamp vil gjøre at Voll står alene med flest antall kamper.
– Det er litt kult å være den som har flest kamper for Levanger. Innbytterrekorden er kanskje ikke så kul, fleiper han.
Voll ble en del av seniorfotballen i Levanger vinteren 1999, altså som 17-åring. I ettertid har han vært innom Ranheim to ganger, Hønefoss og naturligvis Levanger hvor han stort sett har vært med på opptur eller opptur.
Basert på tiden i Levanger, mener 35-åringen at unge spillere bør ta sjansen på å spille førstelagsfotball fordi konkurranse i tidlig alder vil være en god modningsprosess.
– Vi fikk utviklet oss og lærte mye av seniorfotballen. Det er ikke noen tvil om at det er en veldig fin utvikling for en ung spiller. Du er med og forstår at det handler om å vinne, ikke utvikling, og det tror jeg blir en utvikling i seg selv, sier han.

– Tungt å avslutte på en sånn måte

Til tross for at han har vært skadefri i «hele karrieren» etter nesten 20 år med seniorfotball, tyder mye på at eventyret snart er over for Voll. 35-åringen ønsker i utgangspunktet ikke å gi seg etter en sesong som tidvis har føltes som en nedtur.
– Jeg føler jeg har hevdet meg bra når jeg har fått muligheten. Det er litt tungt å avslutte karrieren på en sånn måte hvor du ikke føler du har bidratt. Jeg vil være en bidragsyter. Det har vært tungt å sitte så mye på sidelinjen.
Nåværende trener Magnus Powell er ferdig etter sesongen. Hvem som blir erstatteren, vil være sterkt innvirkende for om Voll setter karrierepunktum.
– Det er vanskelig å stenge aller dører med en sånn avslutning på karrieren, innrømmer han.

Håper å bidra i sesongens siste kamp

Søndag venter et borteoppgjør mot Ull/Kisa i det som er årets siste runde i OBOS-ligaen. Spilletid vil gjøre Voll historisk med 282 kamper.
– Det hadde vært artig å starte den. Det er en stund siden sist. Vi får se. Vi leverte ikke all verdens prestasjon mot Mjøndalen, så det kan bli utskiftninger, men historisk sett er det vel lav odds for det, humrer sesongens mest benyttede spiller fra benken.
LFK-trener Magnus Powell har ikke besvart henvendelsen fra Eurosport.no.
Ifølge Altomfotball er Tromsdalens Tor Martin Mienna (19 innhopp) den nærmeste utfordreren til Voll. I Eliteserien er Odds Stefan Mladenovic (19 innhopp) spilleren som har blitt brukt mest som innbytter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame