Fredrikstad et skritt nærmere nedrykk: – Vi lever farlig

Oppdatert 03/10/2017 klokken 21:24 GMT+2

Fredrikstad klarte ikke å skaffe seg luke til nedrykksplasserte Elverum tirsdag. Hjemme mot Ull/Kisa ble det 1-2-tap i OBOS-ligaen.

Fredrikstads Ulrik Flo går skuffet i garderoben etter 1. divisjonskampen mellom Elverum og Fredrikstad på Elverum stadion søndag ettermiddag.

FFK lå før kampen på kvalifiseringsplassen og trengte tre poeng for å komme spille seg opp i ryggen på Kongsvinger på plassen foran.
Det klarte laget ikke. Dermed er det stadig kun to poeng ned til Elverum på direkte nedrykk.
– En skuffende dag på jobben, oppsummerte FFK-trener Andrea Loberto til Eurosport etter kampen.

Tidligere FFK-spiller scoret

Hjemmelaget startet kampen forholdsvis bra tirsdag, men kom under etter 27 minutter da en corner ble slått på bakre stolpe. Der dukket Emmanuel Troudart opp og headet ballen i mål fra nærmest død vinkel.
Etter pause kom tidligere FFK-spiller Nicolay Solberg inn for Ull/Kisa, og etter kun fem minutter på banen dukket vestfoldingen opp og headet inn 2–0. Også det målet kom etter en corner som ble slått på bakre stolpe.
– Det er gøy å komme inn og avgjøre kampen. Det gjør godt for egen selvtillit og for laget generelt, sa Solberg.

Flo-utligning

Hjemmelaget kastet folk fremover i sluttminuttene i et håp om en redusering og fikk en stor mulighet da Sanel Kapidzic fikk sjansen på hodet etter et innlegg, men avslutningen gikk like utenfor Stefan Hagerups mål.
Ett minutt på overtid endte ballen i beina på FFK-kaptein Ulrik Flo etter en corner, og 28-åringen satte inn 1–2. Vertene fortsatte å presse på for utligning, men gjestene holdt unna og sikret tre svært viktige poeng.
Resultatet gjør at Ull/Kisa ligger på den siste plassen som gir kvalifisering til neste års eliteserie. Romerikingene har fire poeng ned til Levanger.

– Jeg har ikke ord for det

Etter kamp var Fredrikstad-spiller Ulrik Flo en svært skuffet mann.
– Jævla bittert. Huff. Jeg har ikke ord for det, sier kapteinen til Eurosport.
– Hvor farlig lever dere nå?
– Vi lever farlig. Det begynner å bli et stykke opp til sikker plass. Vi hadde egentlig tettet gapet, men nå slipper vi opp igjen, så det er utrolig irriterende når vi har vært i en god sone, sier han.