FFK-keeperen beklaget til spillerne: – Jeg driter meg ut

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 24/10/2017 klokken 21:52 GMT+2

Fredrikstad maktet ikke å ta poeng hjemme mot Ranheim. Nå blir det i beste fall kvalifisering for å holde seg i OBOS-ligaen.

Fredrikstad FK

Etter 1-2 hjemme mot Ranheim, blir det i beste fall kvalifisering for å holde seg i OBOS-ligaen for Fredrikstad.
Men med bare to poeng ned til Elverum med to kamper igjen, henger nedrykksfaren forstatt over FFK.
Etter tapet tok Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen på seg ansvaret for at Fredrikstad fortsatt kan rykke ned fra OBOS-ligaen.
– Gutta løper som bare det. Jeg rett og slett driter meg ut på det første målet. Så kommer vi tilbake, og jeg lager straffe etterpå. Denne kampen får jeg ta på min kappe. Så enkelt er det, sier en svært skuffet Jenssen til Eurosport etter kampslutt.

– Vi styrer kampen

For hjemme på Fredrikstad stadion maktet de ikke å ta poeng mot kvalikjagende Ranheim.
Kampens første mulighet var det imidlertid hjemmelaget som fikk
Abdul Razak Nuhu utnyttet svakt forsvarsspill og fikk tråklet seg inn i Ranheim-feltet. Avslutningen ti meters hold subbet i tverrliggeren og over.
Hjemmelaget kom seg til mange innlegg i den første omgangen, men addressen var som regel alt for upresis eller til en motstander.
Fopr det var Ranheim som styrte mye av spillet i den første omgangen.
Den største sjansen kom etter fine Ranheim-kombinasjoner. Til slutt er det Michael Karlsen som får avsluttet fra 16-meteren, men forsøket gikk midt på keeper.
– Vi er sånn greit fornøyd. Vi styrer kampen, dominerer banespillet og skal score, sier Ranheim-kapteinen Christian Rismark til Eurosport i pausen.

– Det er en keepertabbe

Ranheim gikk rett i angrep etter hvilen. Før minuttet var spilt var Mats Lillebo svært nær å gi trønderne ledelsen. Men forsøket fra 16-meteren snek seg utenfor stolpen.
Og med et kvarter igjen av kampen satt den for gjestene.
Mads Reginiussen fikk litt for enkelt avsluttet fra Fredrikstad-boksen. Forsøket gikk rett på Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen, som måtte se ballen gå i mål via hanskene.
En tydelig irritert Fredrikstad-keeper sparket i stolpen etter scoringen.
– Det er sikkert hundre forskjellige svar på hvorfor det skjer, men vi kan bare legge den død med en gang. Det er en keepertabbe, sier Jenssen etter kampen.

Fredrikstad-krisen fortsatte mot Ranheim

Witry ordnet tre poeng

Men det gikk ikke lang tid før hjemmelaget slo tilbake.
Sanel Kapidzic ordnet straffe da han ble lagt i bakken inne i feltet.
Ellevemeteren satte Fredrikstad-spissen selv sikkert i mål, og Fredrikstad var tilbake i kampen.
Men da det så ut som FFK skulle reddet det ene, viktige poenget, var keeper Jenssen nok en gang uheldig.
Lillebo spilte ballen forbi målvakten, og ble kontant lagt i bakken. Straffen satte Aslak Witry sikkert i mål til 2-1-ledelse for Ranheim.
Dermed endte det med 2-1-seier til trønderne. Det betyr at Ranheim er sikret en play-off plass i OBOS-ligaen.
I Fredrikstad må det bites negler i de to siste serierundene. Med syv poeng opp til Åsane er det sikret at laget må spille kvalifisering for å holde seg i divisjonen. Ned til Elverum på nest sist, og direkte nedrykk, er det bare to poeng.