Bodø/Glimt maltrakterte Jerv

Oppdatert 11/06/2017 klokken 18:50 GMT+2

OBOS-ligaens toppscorer og Bodø/Glimt viste hvorfor de fortjener å ligge på toppen av tabellen i historisk seier mot Jerv.

Trond Olsen 2-0

Bodø/Glimt-Jerv 4-0:
Det ble skrevet fotballhistorie i søndagens kamp på Aspmyra Stadion, da Bodø/Glimt og Jerv møttes til kamp for første gang noensinne uansett anledning. Og den hadde OBOS-ligalederne god kontroll på. Kristian Fardal Opseth og Trond Olsen sørget for 2-0-ledelse til pause, og selv om Jerv-spillerne kjempet med nebb og klør, måtte bortelaget se seg slått av et sterkt hjemmelag som til slutt vant 4-0.
– Vi får først og fremst en leksjon i tempo, vi henger rett og slett ikke med i det hele tatt. Vi møter et av de beste lagene, men offensivt er vi bekymringsfullt fryktelig dårlige, vi er helt fantasiløse, sa en skuffet Jerv-trener Arne Sandstø til Eurosport etter kampen.
OBOS-ligaens toppscorer Kristian Fardal Opseth var derimot storfornøyd etter oppgjøret.
– Vi har hatt mange seiere der vi føler vi ikke har vært spesielt gode, men i dag gjør vi en god kamp og har full kontroll. Det er viktig å komme tilbake på vinnersporet igjen, sa 27-åringen etter kamp, og siktet til forrige rundes tap mot Ranheim, og forrige cupkamp hvor de ble slått ut av Elverum etter straffespark.

Kommunikasjonsvikt i Jerv-forsvaret

Etter tap mot Ranheim 4. juni, jaktet Bodø/Glimt seier mot Jerv for å forsvare serieledelsen sin med to poeng ned mot Ranheim før søndagens kamper. Allerede tre minutter inn i kampen signerte vertenes og ligaens toppscorer seg, Kristian Fardal Opseth, for nok et mål da han sendte vertene i ledelsen, etter kommunikasjonsvikt i bortelagets forsvar. Jerv-spillerne klarerte Thomas Drage sin corner, men Maarius Lode stod klar på sekstenmeteren og header ballen inn i feltet. En keepertabbe fra Øyvind Knutsen gjorde det mulig for Fardal Opseth å stusse headingen fra Lode inn i mål til en 1-0-ledelse. 27-åringen scoret dermed sitt niende mål for sesongen.
Selv om Arne Sandstøs menn kjempet med nebb og klør, og Danso hadde Jervs største sjanse i det 17. minutt, var det vertene som gikk til pause med ledelsen. For også kaptein Trond Olsen havnet på scoringslisten da han sørget for 2-0 fem minutter før pause. Det var 33-åringens femte mål i den gule trøya denne sesongen.
Arne Sandstø var ikke spesielt fornøyd med laget sitt etter førsteomgangen, og byttet inn Eirik Haugstad for Kristoffer Tønnessen ved start av andreomgangen. Selv om Jerv-spillerne økte presset og kom til flere sjanser, ville det seg ikke for bortelaget.
Slik startet lagene:
Bodø/Glimt: Ricardo - Jacobsen, Bjørnbak, Lode, Jonassen - Leikvoll Moberg, José Ángel, Saltnes - Drage, Fardal Opseth, Olsen
Jerv: Knutsen - Knudsen, Andersen, Andersen, Tønnessen - Jenssen, MacConnacher, Danso - Wembangomo, Lind, Berglann

Høydepunkter: Se Bodø/Glimts overkjøring av Jerv