Populære sporter
All sport
Vis alt

OBOS-ligaklubb henter ekspertise fra Italia

Jonas Moen Rye

Oppdatert 19/10/2017 klokken 10:38 GMT+2

Kongsvinger henter Lidio Melis, med erfaring fra italiensk toppfotball, som fysisk trener.

Guven

Foto: Scanpix

Lidio Melis har en fortid i både Bologna og SPAL. Nå blir italieneren fysisk trener i Kongsvinger.
– I forbindelse med vår tur til Italia sammen med Mapei i vår kom vi i kontakt med sjefen for Mapei-laboratoriet, mannen som styrer det fysiske treningsopplegget til Serie A-klubbene Sassuolo og Juventus.
– Jeg forespurte ham om han kjente noen med kompetanse på fysisk trening, som kunne tenke seg å flytte til Norge. Navnet han kom opp med var Lidio Melis, sier Kongsvingers daglig leder, Espen Nystuen, til Glåmdalen.
På Gjemselund skal Melis erstatte Lars Strømberg. Der vil italienerenl bli ansvarlig for hele klubben, også utviklingsavdelingen. Han vil også være ansvarlig for ernæring.
Språket ser ut til å bli en utfordring i starten. Enn så lenge bruker Melis kona som tolk.
picture

Lidio Melis er allerede på plass på KIL-feltet. Foto: Øystein Engh, Glåmdalen

Foto: bilde

– Jeg var ikke i tvil om at jeg ville skrive under en kontrakt. Denne klubben har et stort prosjekt, og det er jeg glad for å være en del av. Denne klubben trenger meg, og jeg kommer til å få mye ansvar, men jeg vil gjøre mitt beste. Jeg har brei erfaring, og dette vil jeg overføre til norsk fotball, sier Melis som samtidig lover å bedre språkforståelsen.
Etter en svært tung vår har Kongsvinger tidvis begynt å ligne på seg selv igjen denne sesongen. Fjorårets cupfinalist ligger for øyeblikket på en 11. plass med 30 poeng, ni poeng over nedrykk. På søndag venter høytflyvende Mjøndalen.
Bruntrøyene har virkelig begynt å få fart på sakene og står med syv strake seirer i OBOS-ligaen. Vegard Hansens menn er for alvor med i kampen om kvalik og opprykk når tre kamper gjenstår.
(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame