Populære sporter
All sport
Vis alt

Forventer store endringer i spillerstallen: – Du vet ikke hvem som skal dra lasset

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 22/10/2017 klokken 16:29 GMT+2

Ghayas Zahid mener årets Vålerenga-lag er basert på skadeutsatte spillere.

Zahid

Foto: Scanpix

Ghayas Zahid har tatt overgangen fra Vålerenga til APOEL med storm. Han har allerede etablert seg på laget som denne uken holdt Dortmund til uavgjort i Champions League.
Men selv om Zahid har fått en god start i sin nye klubb, følger han fortsatt godt med på det som skjer i Oslo rundt gamleklubben.
Den tidligere midtbanejuvelen gleder seg stort over måten de har slått tilbake i de siste kampene.
– Nå har de klart å komme seg ut av en tung periode, og det er jeg glad for. Det er kult å se VIF spille fotball om dagen. I de to siste kampene har de kjørt over motstanderne, og det har virkelig sprudla av dem, sier Zahid til Eurosport.no

Vil se endringer i troppen

Men 23-åringen mener på ingen måte at VIF er friskmeldt av den grunn. Slik Vålerenga har vært de siste sesongene, mener han de ikke mer enn et "middels" Eliteserie-lag.
For å kunne ta steget opp i toppen, slik klubben og alle rundt ønsker, må det tas store grep i spillertroppen.
– Sånn som det har vært i år, vet du ikke helt hvem som skal dra lasset. De har ingen spillere som skiller seg ut. Det er ingen klar toppscorer, og det har vært mye utskftiftninger i laget, mener Zahid.
For Vålerenga har slitt mye med skader på sentrale spillere. Flere av de viktigste i laget, som Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue, har spilt under halvparten av kampene.
– Vi må ha spillere som kan levere over 30 kamper. Ikke bare 10 kamper, og som er mye skada. Sånn som det er nå, har de ikke helt den bredden som skal til. Det er veldig stor stor forskjell på de dårligste og de beste spillerne, sier Zahid.

Savner målscorere

For øyeblikket ligger Zahids APOEL på 6. plass i den kypriotiske ligaen etter seks spilte kamper. Den tidligere Vålerenga-spilleren mener nivået er høyere der enn det han reiste fra i Norge.
– Nivået på klubbene her er høyere. Det er flere lag som kjemper i toppen. Vi spiller i CL, og et annet lag spiller i Europa League. Det er lag som biter godt fra seg i Europa. Det er flere topplag i ligaen, og fem-seks lag som kan si de at de er det, mener Zahid.
Nå håper han VIF får på plass spillere som kan skyte Vålerenga opp der til hører hjemme til neste sesong.
– Vi må få inn en spiller som kan score 15-20 mål. Og vi må ha kanter og tiere som kan score mål og levere målgivende, sier Zahid.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame