1-0-spesialistene Brann styrte mot seier, men så dukket en gammel kjenning opp

Jonas Moen Rye

Oppdatert 02/04/2017 klokken 21:09 GMT+2

Brann-kaptein Jakob Orlovs scoring så ut til å sikre nok en 1-0-seier. Tidligere Brann-spiller Simen Wangberg ville det imidlertid annerledes og stanget inn 1-1 minuttet før slutt.

Wangberg Gamst

Tromsø-Brann 1-1:
Laget fra Bergen gjorde i løpet av fjoråret seg til eksperter i 1-0-seirer. Hele syv av 16 triumfer i fjor ble vunnet 1-0, og av de ni kampene som ikke ble vunnet 1-0, var fire av dem likevel ettmålsseirer.
Bortetur til Alfheim og Tromsø har vært kjent som en tøff nøtt å knekke for alle Eliteserie-lag, men Brann hadde forberedt seg godt, og så lenge ut til å stikke av med seieren.
Jakob Orlov hadde sendt gjestene i ledelsen 20 sekunder ut i andreomgang, men minuttet før slutt dukket tidligere Brann-spiller Simen Wangberg opp på en corner og satte inn utlikningen.

Gjestene styrte

Gjestene fikk sin første mulighet ved Kristoffer Barmen, men en våken Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet var med på notene. Returen endte hos Bismar Acosta, men midtstopperens avslutning gikk til side for mål.
Tromsø tillot Brann å ha mye ball og styre spillet, for så å vente på kontringene.
Etter en drøy halvtimes spill fikk bergenserne sin andre gode scoringsmulighet. Daniel Braaten kom fri på venstrekanen og banket til mot Kongshavns lengste hjørne, men ballen snek seg noen centimeter på feil side av stolpen.
Like før hadde også Thomas Lehne Olsen misbrukt en bra mulighet på en hurtig Tromsø-overgang.

20 sekunder

– Brann har vært det beste laget og hatt et par bra muligheter, men at det er målløst til pause når Tromsø og Brann møtes på Alfheim er vel egentlig ingen stor overraskelse, slo Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre fast da lagene ruslet til pause.
Publikum hadde knap rukket å komme tilbake fra toalettbesøk og kaffekø da gjestene fikk uttelling. Branns islandske høyrekant Gili Rólantsson sendte ballen i bakrom på sin første berøring etter hvilen. Der ventet Orlov som iskaldt sendte ballen i en bue over Kongshavn og så ballen dale inn til 1-0 for bortelaget før halvminuttet var spilt.
– Det var akkurat den starten Tromsø ikke skulle ha. For en kalddusj, etter å helt sikkert ha snakket i garderoben om hvordan de skulle komme seg inn i kampen og ta mer styring på hjemmebane, sa Myhre.

Stopper kom spissene til unnseting

Hjemmelaget brukte lang tid på å våkne etter sjokket. Det tok over en halvtime før omgangens store sjanse dukket opp. Et innlegg fra Aron Sigurdarson rant gjennom feltet, der hvite og rød-stripete stod i kø, men da ballen til slutt endte hos Lehne Olsen, banket Tromsøs toppscorer fra forrige sesong ballen himmelhøyt over.
Heller ikke Slobodan Vuk var skarp nok når muligheten bød seg. Men der spissene bommet, viste en midtstopper seg som redningen. Med ett minutt igjen av ordinær tid fikk Tromsø hjørnespark. Morten Gamst Pedersen bøyde ballen inn i feltet, som så mange ganger før, og øverst på første stolpe ruvet Wangberg og satte inn utligningen.
Slik startet lagene:
Tromsø: Kongshavn - Norbye, Ødegaard, Wangberg, Antonsen - Ingebrigtsen, Gamst Pedersen, Yttergård Jenssen, Sigurdarson - Vuk, Lehne Olsen.
Brann: Leciejewski - Nouri, Grønner, Acosta, Kristiansen - Haugen, Nilsen, Barmen - Rolantsson, Orlov, Braaten.