Populære sporter
All sport
Vis alt

Tente Branns gullhåp – etterpå kom Haugen med en klar advarsel til RBK

Stian Thelen

Oppdatert 20/05/2017 klokken 21:37 GMT+2

Fredrik Haugen tror Brann-spillerne har mentaliteten til å tukte alle.

Haugen1

Foto: Eurosport

Fem minutter før slutt dukket han opp. Med et langskudd fra rundt 25 meter banket han inn 3-2 og ble matchvinner for Brann mot Sogndal.
Fredrik Haugen var sentral for Branns snuoperasjon med assist på Peter Orry Larsens 2-2 scoring før han avgjorde kampen på egenhånd.
Se intervjuet med Haugen. Saken fortsetter under videoen.

– Om RBK har bedre spillere, har vi mentaliteten til å tukte alle

De tre poengene sender Brann rett opp i ryggen på Rosenborg etter at trønderne kun fikk med seg et poeng hjemme mot Lillestrøm tidligere lørdag. Etter kampen serverte Haugen følgende melding til trønderne. Han tror rødtrøyene kan blande seg inn i en gullkamp om Rosenborg fortsetter å avgi poeng.
– De må ikke falle for mye nedpå. Da er vi der. Vi har mentalitet i laget. Om de har bedre spillere, har vi mentalitet til å tukte alle. De må ikke slappe for mye av, sier Haugen til Eurosport etter kampen.
Brann-treneren Lars Arne Nilsen tror flere lag vil kjempe med Rosenborg i toppen.
– Det er lenge igjen, men det er gøy å være med oppe i der. Det er flere lag som kommer til å blande seg inn. Det er artig for norsk fotball at det bli sånn. Nå har vi fått blod på tann, sier Nilsen til Eurosport.

Rekdal: – Tror Rosenborg ønsker konkurranse

Fotballekspert Kjetil Rekdal tror ikke trønderne hadde sett for seg denne situasjonen før sesongen.
– Det er artig. Vi ønsker det alle sammen. Jeg tror Rosenborg også ønsker konkurranse. Hvis det blir seier til Stabæk, Odd og Sarpsborg søndag, har RBK fire konkurrenter etter ti serierunder. Det hadde de ikke sett for seg. De har mer å gå på og det vet de oppe i Trondheim. Det er spennende at det er lag som henger med. Det er bra, sier Eurosports ekspert.
Etter kampen mot Lillestrøm har 100-års jubilanten fra Trondheim tre kamper uten seier. To av de på hjemmebane. I tillegg spilte trønderne spilt 0-0 hjemme mot Aalesund tidligere i sesongen. Uvant kost for seiersvante trøndere. Nå tror Eurosports fotballekspert at gullkampen blir mer spennende enn det som var forventet.
– Det har lugget litt siden første serierunde. Selv om de på en måte har vært solide, har de ikke hatt lange perioder med godt spill. Likevel har de vært såpass sterke til å avgjøre kamper og score mål i gode perioder, sier Rekdal, og fortsetter.
– Det er overraskende at pilen har stagnert og peker nedover, istedenfor å peke oppover, for Rosenborg.
Se sammendraget fra kampen.
picture

Se Branns utrolige snuoperasjon mot Sogndal

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame