Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelltipset (4. plass): Får Skullerud det til, har Godset mye å se frem til

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 01/04/2017 klokken 13:57 GMT+2

Frem mot seriestart vil vi i samarbeid med våre fotballeksperter Kjetil Rekdal, Bengt Eriksen og Thomas Myhre gå gjennom hvert enkelt Eliteserie-lag og plassere de på tabellen 2017. Dette tror vi om Strømsgodset.

Tor Ole Skullerud

Foto: NTB

Får Skullerud det til, har Godset mye å se frem til

Dommen:

I Strømsgodset er nesten alt nytt nå. Nytt sportslig apparat, (nesten) ny trener og en annen formasjon. For et lag i lang tid har sverget til 4-3-3, blir det en ny opplevelse å spille 4-4-2. Det blir spennende å se hvordan de takler det, men med spillermateriellet ser ut til å passe godt. Marcus Pedersen ble ofte ensom på topp i fjor, og da er han ikke i sitt rette element. Han er en spiller som er best når det florerer med spillere rundt ham, og vi tror han kan få en god sesong i år.
Strømsgodset har alltid vært sterke hjemme, men også en liten dupp der i fjor. Men det var den katastrofale borteformen som ødela mye av sesongen. I år får vi nok se et revansjelystent lag som er sugne på å slå tilbake. Noen av lagene i sjiktet bak de to-tre beste har større potensial enn andre og Godset er et av disse lagene. Men med så mye nytt kan det også bli utfordrende. Tor Ole Skullerud var fantastisk da han kom inn i Molde i 2014, så klarer han å få det til på Marienlyst har GodsetUnionen mye å se frem til. Da kan det like gjerne bli sølv som fjerdeplass – avstanden opp blir ikke så stor.

Ressurser og ambisjoner:

Strømsgodset er en veldreven klubb som skuffet i fjor. De har solid økonomi som kan gi et ekstra puff om de trenger det. Klubben har råd til å forsterke om det blir nødvendig, slik som det ofte kan bli mot høsten i en lang Eliteserie-sesong. Skullerod og co. er nok klare på at årets mål er å bli minst topp fire.

Styrker:

Tydeligheten til Tor Ole Skullerud vil nok bli veldig synlig. Det er en klubb som skuffet i fjor og som helt sikkert er revansjelystne i år. Den driven blir fort deres viktigste styrke og. De har både lyst og kapatiset til å klatre på tabellen.

Svakheter:

Det er ikke bare bare å endre til ny formasjon og nye idéer. Mot Sarpsborg 08 tidligere i vår var de katastrofale. Det blir spennende å se hvor fort «Toro» og hans team får innprentet sin stil. Men Strømsgodset har aldri vært et sterkt bortelag, så der er nok deres største svakhet.

Nøkkelspiller:

Det er vanskelig å trekke frem bare en spiller her. Markus Pedersen blir viktig, nyvalgt kaptein i Jakob Glesnes blir viktig og Francisco jr. blir vitkig. Har du et bra forsvar og en god spiss som scorer mål, så kommer du langt i Eliteserien. Pedersen må nok score minst 15 for at Godset skulle krype helt opp på medaljeplass.
Eurosports tabelltips:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame