Populære sporter
All sport
Vis alt

Statistikken Viking-fansen ikke vil se: – Dette blir krig

Stian Thelen

Publisert 23/09/2017 klokken 15:10 GMT+2

Ian Burchnall gir ikke opp håpet før det er matematisk umulig å redde plassen. Men det må Viking klare det «umulige» mot Haugesund.

Ian Burchnall

Foto: Scanpix

Det er åtte poeng opp til trygg grunn for Viking før helgens runde. Stavanger-klubben ligger i en nærmest håpløs situasjon på bunnen av tabellen og ser ut til å være rett på vei ned i OBOS-ligaen.
Men selv om Eurosports eksperter tipper siddisene rett ned er Ian Burchnall fortsatt optimist. Viking-treneren har ikke gitt opp håpet om spill i Eliteserien neste sesong, selv om laget ikke har vunnet kampen mot Odd på bortebane i juli og har tre strake tap.
Presset før lørdagens kamp borte mot rivalen Haugesund er stort. Et nytt poengtap vil langt på vei sende laget ned en divisjon, men treneren avviser at kampen er en slags siste sjanse for klubben.
– Siste sjanse er det ikke før matematikken slår det fast. Samtidig skaper vi enda større problemer for oss selv om vi ikke vinner, innrømmer Burchnall til Rogalands Avis.
Uansett er det en tøff bortekamp for Viking mot FKH. Rivalen har hatt en sterk sesong og ligger på en 5. plass med 33 poeng. En seier her og i hengekampen mot Vålerenga kan sende klubben rett inn i medaljekampen.
Og er det en statistikk Viking-fansen ikke vil se er det denne: Haugesund har kun tapt èn av de åtte siste kamper i Eliteserien mot Viking. Forrige tap kom i 2015.
– Dette blir krig. Vi møter et lag som løper mye og er gode til å vinne andreballer. FKH er ekstremt vanskelige å spille mot. Et hardtarbeidende lag som har flere gode individualister som Liban Abdi og Shuaiba Ibrahim. Jeg mener Abdi har karantene lørdag og det er selvsagt et pluss, forklarer Viking-treneren til RA.
Og Viking-treneren har helt rett. Liban Abdi er suspendert til møtet med Viking. Det samme må bortelagets José Manuel Cruz som så rødt mot Molde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame