Populære sporter
All sport
Vis alt

Stabæk skjønte lite etter Tromsø-scoring – nå er Aalesund under streken

Stian Thelen

Oppdatert 22/10/2017 klokken 21:35 GMT+2

Morten Skjønsberg reagerte på Tromsøs første scoring. Bortelaget stakk av med seieren og klatret opp på kvalifiseringsplass.

Tromsøs Simen Wangberg og Mushaga Bakenga

Foto: Scanpix

Aalesund er virkelig i trøbbel etter helgens runde og ligger på direkte nedrykk etter at Tromsø ga Stabæk en liten kilevink på bortebane søndag kveld.
Bortelaget fikk en skikkelig fin start på kampen etter at Jostein Gundersen headet inn ledelse i det 23. minutt. Elleve minutter senere sendte Mushaga Bakenga Tromsø to mål foran med en nydelig scoring. Selv om Franck Boli reduserte tre minutter etter pause endte det med seier til Tromsø. Stabæk måtte også fullføre kampen med ti mann siden Andreas Hanche-Olsen fikk to gule kort og dermed rødt. På overtid ble også hjemmelaget snytt for straffespark etter at Simen Wangberg dro ned Boli innenfor sekstenmeteren.
– For meg ser det ut som et soleklart straffespark, sa Eurosports fotballekspert Thomas Myhre.
Tromsøs seier betyr at Aalesund nå ligger på direkte nedrykk med 26 poeng, mens TIL ligger på kvalifiseringsplass med 28 poeng. Heldigvis for Aalesund ble det kun ett poeng til Sogndal hjemme mot Sarpsborg 08. Det betyr at det er to poeng opp til Sogndal og trygg grunn for Trond Fredriksens menn.
Saken fortsetter etter høydepunktene:
picture

Tromsø tok viktig seier mot Stabæk

Reagerte på Tromsøs første scoring

I Stabæk-leiren reagerte de på det første målet til Tromsø. Morten Gamst Pedersens presise dødballfot fant Jostein Gundersen inne foran mål. Tromsø-spilleren headet ballen i mål, men dommer Svein Oddvar Moen blåste i fløyten ettersom linjemannen viftet med flagget for offside. Etter å ha konferert med linjemannnen dømte Moen mål.
I pausen reagerte Stabæks kaptein Morten Skjønsberg på situasjonen.
– Det er at dommeren vinker først. Så snakker de sammen og så vinker han ikke lenger, sa Skjønsberg til Eurosport.
– Er det offside dere reagerer på?
– Det ser ut som linjemannen tenker det, men jeg har ikke sett det.
Målscoreren er klar på at det ikke var offside, men fryktet at Moen skulle annullere den viktige scoringen.
– Det var veldig bra satt. Jeg er ganske sikker på at det ikke er offside også. Jeg trodde han skulle annullere. Det hadde vært veldig kjip. Jeg er veldig fornøyd med den, sa Gundersen.

– Kan være at han blingser litt

Men Eurosports fotballeksperter mener det var helt riktig å godkjenne scoringen og mener dommeren gjorde helt rett i situasjonen.
– Han signaliserer for ett eller annet der inne. Det er vanskelig å se om det offside. Det ser ikke ut som det er offside i det hele tatt. De har en liten konferansestund der borte på sidelinjen, dommer og assistentdommer. Gundersen er ikke offside. Det er et strålende innlegg. Gamst Pedersen går nå opp på assistkonge. Jeg kan ikke se at det skal være noe galt her. De som er bak der, er i bildet, men de er ikke borte i ballen. Det er ikke noe å si på det i det hele tatt. Takk og pris at det ikke blir annullert, sier Thomas Myhre.
Også Bengt Eriksen mener Gundersen var onside.
– Den nærmeste som jeg kan se var Bakenga. Han lå litt lenger foran, men han har ingenting å si i den situasjonen. Det lå fire Tromsø-spillere på linjen der. Det kan være at han blingser litt på hvem som lå i front og hvem som faktisk stanget inn ballen. Det så ut som at Gundersen var onside,
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame