Slakter egne spillere etter stortap: – Blir nesten flau av å se på

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 15/10/2017 klokken 20:20 GMT+2

Aalesund-trener Trond Fredriksen likte ikke attituden han fikk se av egne spillere da de ble valset over av Vålerenga.

Fredriksen

Tre poeng på elleve kamper, uten seier siden 25. juni og kvalikplass er realiteten for Aalesund etter å ha tapt 5-1 mot Vålerenga.
I første omgang gikk det meste galt for tangotrøyene. På to miniutter lå laget fra Oslo øst to mål foran etter scoring fra Ivan Näsberg etter fem minutter og Chidera Ejuke etter syv minutter. Edwin Gyasi tente et lite håp ved å redusere i det 22. minutt, men syv minutter senere var hjemmelaget foran med to nok en gang etter nok en scoring fra Ejuke.

Raste i pausen

I pauseintervjuet med Eurosport var Aalesund-trener Trond Fredriksen mildt sagt klar på hva han mente om egne spillere.
– Vi ser så døde ut at jeg blir nesten flau av å se på. Ja, det er motgang det er vondt og alle disse tingene der. Men for å bygge selvtillit så må man skryte av hverandre og vi gjør ingenting, sier Fredriksen.
Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise var heller ikke fornøyd med lagets innsats.
– Det er helt mørkt, det er rett og slett pinlig. Det er flaut å spille fotball utpå der. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier Riise til Eurosport.
Etter første omgang ble han tatt ut. Etter å ha sett første halvdel av andre omgang valgte kapteinen å gå i garderoben fremfor å se ferdig kampen fra benken.
For situasjonen gikk fra vondt til verre i andre omgang for gjestene. På tre minutter var tre blitt til fem mål etter at Simen Kristiansen Juklerød og Henrik Kjelsrud Johansen satte inn hvert sitt mål drøye 20 minutter før slutt.

Deila: – En kjempeprestasjon

Med søndagens seier klatret Vålerenga opp til en åttendeplass med åtte poeng ned til nedrykksstreken. Noe en lettet Ronny Deila satte pris på etter kampen.
– Det er en kjempeprestasjon. Helt rått. Ejuke har det meste, vi gleder oss til fortsettelse, sier Deila til Eurosport.
Søndagens to målscorer gikk av banen og holdt seg til låret. Men etter kampen kunne Deila gi noen gode nyheter til supporterne.
– Ejuke sier han er klar igjen neste kamp.