Populære sporter
All sport
Vis alt

Ronny Deila om klubbløse landslagsspillere: – Handler om lyst og økonomi

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 08/07/2017 klokken 13:26 GMT+2

Det er ikke umulig at det blir en hektisk overgangssommer også på Valle.

Ronny Deila

Foto: Scanpix

Det begynner å stemme for Vålerenga. Etter halvspilt serie ligger Ronny Deilas gutter pent plassert på en sjetteplass, bare fire poeng bak medaljeplass. I en liga der alle virker å slå alle er det naturlig for VIF å se oppover på tabellen.
– Ja, det er jo veldig jevnt nå. Det er de lagene som utvikler seg best fremover som kommer til å ta medaljene, så det blir en veldig spennende høst. Det virker som om vi har fått flere voksne og mer fysiske lag, og det synes jeg er positivt, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport.no.
Og målet er klart:
– Vi har hele tiden snakket om at vi drømmer om en plass i Europa neste år, og det kan vi klare. Vi ligger i en fin posisjon og gleder oss til hver kamp. Nå har vi fem på rad uten tap, og hvis vi klarer å kjede sammen gode resultater kan vi kjempe om medaljer.
(saken fortsetter under videovinduet)
picture

Vålerenga lekte seg med Tromsø i 18 minutter - se høydepunktene fra kampen

Med god form inne passer det kanskje dårlig med spillefri denne helgen. Hjemmekampen mot Haugesund er utsatt på grunn av sistnevntes kvalikkamper i Europa League. Dermed har ikke Vålerenga match igjen før bortemøtet med Kristiansund mandag 17. juli (Kan ses fra kl. 18.30 på Eurosport Player og MAX).
Deila har dermed litt mer tid til å jobbe med guttene på treningsfeltet.
– Vi ønsker å dyrke det offensive i laget vårt, slik at vi klarer å bryte ned motstanderne. Vi har stort sett vært solide defensivt, i hvert fall hvis vi tar bort kampene mot Molde, Haugesund og Sandefjord (ti baklengs i disse tre kampene og ti baklengs på øvrige 12 kamper red. anm.), sier Deila.
Vålerenga har en stor og bred stall (33 spillere i a-stallen, red. anm.), som Deila innrømmer muligens er litt for stor og litt ubalansert. Så det kommer til å skje ting når overgangsmarkedet åpner 20. juli.
– Ja, det gjør det. Vi har jo sikret oss Adam (Larsen Kwarasey, red. anm.), men det kan skje mer. Vi har en sterk tropp, men vi har et mål om å bli litt færre enn vi er. Hvis noen skal komme inn må de gjøre oss litt "bredere", akkurat nå har vi litt mange midtbanespillere og litt få forsvarsspillere, sier den tidligere Celtic-manageren.
– Forsvarsspillere som Even Hovland og Vegard Forren er klubbløse, er de aktuelle for Vålerenga?
– Vi følger med, men dette handler jo også om lyst og økonomien i det. Vi har en sterk tropp, så en løsning må være god både kortsiktig og langsiktig, avslutter Deila.
picture

Se Vålerenga banke Lillestrøm i «hatoppgjøret»

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame