Rekdal mener dommeren snøt Stabæk: – Kunne fått gult kort nummer to

Stian Thelen

Oppdatert 16/09/2017 klokken 22:10 GMT+2

Strømsgodset tok tre poeng på bortebane, men Eurosports ekspertkommentator mener Stabæk ble snytt for et mulig comeback i kampen.

Stabæk

Det ble en tøff kamp mot Strømsgodset for Stabæk uten en suspendert Ohi Omoijuanfo. Strømsgodset kom sent i gang, men var effektive og stakk av med årets første trepoenger på bortebane etter å ha vunnet 2-0 på Nadderud. Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen scoret målene.
Men hjemmelaget ble snytt for å komme tilbake i kampen i det 68. minutt. Ronald Hernandez ble lagt i bakken av Henning Hauger, som fikk gult kort i første omgang, innenfor sekstenmeteren. Godsets midtbanespiller var ikke nærheten av ballen, men likvel blåste ikke dommer Kristoffer Hagenes straffe.
Se episoden. Saken fortsetter under videoen:

– Jeg slipper nok litt billig unna

Det var en feil avgjørelse ifølge Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
– Det er ingenting å diskutere. Han sklir inn og tar beina på ham. Der ble Stabæk snytt for et straffespark. Det er maks utur i tillegg for Stabæk, for Strømsgodet og Henning Hauger kunne fått gult kort nummer to og det kunne blitt 1-2 om de hadde scoret på straffesparket, forklarte Rekdal.
Det var en vurdering hovedpersonen selv var helt enig i vurderingen til Rekdal.
– Umiddelbart tenkte jeg at det er straffe. Jeg sklir. Det er ikke en bevisst handling og jeg prøver å holde meg på beina, men jeg sklir inn i situasjonen. Jeg slipper nok litt billig unna, sa Hauger til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Denne duoen sikret Strømsgodset tre poeng

Hang ikke med fra start

Strømsgodset hang ikke med fra start på Nadderud og det var smått utrolig at hjemmelaget ikke klarte å score i åpningen av kampen. Spissvikar Franck Boli fikk to gigantiske muligheter, men maktet ikke å sette sjansene. Det ble heller ikke mål da Moussa Njie fikk muligheten etter en stygg retur av Espen Bugge Pettersen.
Derfor var det rimelig ufortjent da Jonathan Parrs innlegg fant Marcus Pedersen inne foran mål. Fra få meter hadde spissen få problemer med å sette ballen i mål. Et enkelt mål.
Godset kom mer med i kampen etter scoringen, men det stod 1-0 til gjestene til pause.
Saken fortsetter under tweeten:

Første gangen i år at Godset får den godfølelsen

Syv minutter etter pause økte bortelaget ledelsen. Marcus Pedersen regiserte et flott angrep og flikket ballen videre til Basse Jradi. En våken danske så at Eirik Ulland Andersen var på vei i bakrommet og spilte ballen til lagkompisen. Alene med Bugge Pettersen satte han ballen i stangen. Returen gikk imidlertid rett i beina til Ulland Andersen. På forsøk nummer to gikk ballen i nettet via tverrliggeren.
– Det er vel første gangen i år at Godset får den godfølelsen av at ballen går i treverket og i mål, sa Rekdal.
Etter at Stabæk ble snytt for straffe i det 68. minutt, klarte ikke Stabæk å komme inn igjen i kampen. Det endte 2-0 til gjestene.