Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdal feller dommen over opp- og nedturene: – De er svake i forsvar

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 18/05/2017 klokken 14:13 GMT+2

Kjetil Rekdal har plukket ut tre lag som har levert over forventning, og tre lag som har skuffet stort.

Kjetil Rekdal, ny

Foto: Eurosport

16. mai fikk Stabæk-duoen Ohi Omoijuanfo og Toni Ordinas prisene som henholdsvis månedens spiller og månedens trener, kåret av Eurosports eksperter.
De to av vært bare to av oppturene i Eliteserien så langt. Kjetil Rekdal har studert tabellen og presenterer her sine opp- og nedturer når det gjelder lag etter ni spilte serierunder.

Nedturer:

1) Viking er den største nedturen så langt. Det er en storklubb som virkelig har fått kjenne økonomiske problemer og kutt i stallen på kroppen. De startet med fire strake tap, så gjorde de en god kamp mot Odd og tok en seier og fikk et poeng i Bergen – men så er det på igjen med tre strake tap hjemme mot Sandefjord, borte mot Sogndal og hjemme mot Aalesund. Dette er lag Viking må ta poeng fra, nå blir det veldig tøft for siddisene.
picture

Høydepunkter: Viking - Aalesund

2) Strømsgodset har lagt om formasjonen, byttet trener og byttet støtteapparat og har fått en tøff start på sesongen. Det har blitt ett poeng på fire bortekamper og 16. mai tapte de hjemme for Stabæk. De er langt unna det nivået de ønsker å ligge på og er jo nå nede på 13. plass på tabellen.
picture

Høydepunkter: Strømsgodset - Stabæk

3) Molde og min kjære venn Ole Gunnar Solskjær startet med tre seierer på de fire første kampene, men formkurven etter det har gått rett nedover. Molde har sett svake ut i forsvar og de scorer ikke på sjansene sine. Solskjær sier de har et bedre spillermateriell nå enn da de sleit i fjor sommer, da må Molde få snudd denne trenden veldig fort. Hvis ikke havner de langt under det nivået de ønsker å være på.
picture

Høydepunkter: Molde - Sogndal

Oppturer:

1) Selv etter 0-5 mot Brann 16. mai har Sandefjord vært sesongens opptur nummer én så langt denne sesongen. De ble tippet desidert sist av de fleste og nå står de allerede med 13 poeng. Det er nesten halveis til den poengsummen et lag normalt trenger for å berge plassen. Vi sa jo at hvis Sandefjord fikk 10-12 poeng hele sesongen ville det være en prestasjon i seg selv, nå har de en god mulighet til å berge plassen.
picture

Høydepunkter Viking - Sandefjord Fotball

2) Stabæk ble også tippa i bunnen. Selv om de har vist noen svakeheter med to stortap, spiller de frisk fotball. De bekreftet 16. mai i Drammen at de er et godt lag og de hadde jo Rosenborg i kne på eget gress og har to av de mestscorende spillerne i ligaen i Ohi og Brockmann. Nok en gang har Stabæk klart å sette sammen et lag som har overrasket alle og er godt plassert på øvre halvdel.
picture

Stabæk stoppet Odd

3) Sarpsborg 08 er det umulig å komme utenom. Der har det blitt gjort en fantastisk jobb, de har jo skiftet ut nesten hele stallen på to år. De spiller frisk fotball, er tunge på dødball, har et bra trøkk og stor løpskapasitet. Sarpsborg 08 har dessuten flere måter å spille på, samt at de har enkeltspillere som står frem etter tur. Jeg tror Sarpsborg 08 ender i topp fire denne sesongen.
picture

Høydepunkter: Lillestrøm - Sarpsborg 08

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame